Prethodni članak
Sljedeći članak

Na tradicionalnoj kestenijadi u Jesenju okupilo se više od 200 sudionika

Manifestacija je bila humanitarnog karaktera, a dobrovoljnim prilozima prikupljen je novac za dva molekularna mikroskopa za OŠ Jesenje


Na parkiralištu ispred Doma kulture u Gornjem Jesenju prošle je nedjelje održana tradicionalna kestenijada, na kojoj se okupilo više od 200 sudionika. Kestenijadu organiziraju Jesejanski kuburaši uz sudjelovanje udruga i pod pokroviteljstvom Općine Jesenje. Početak manifestacije označili su organizatori pucnjevima iz svojih kubura, a vrijedni članovi udruga pobrinuli su se da ovih ukusnih plodova bude u dovoljnim količinama te ih na razne načine pekli i nudili posjetiteljima.

Ove godine manifestacija je bila humanitarnog karaktera jer su prikupljani dobrovoljni prilozi kojima će se za potrebe učenika osnovne škole Jesenje nabaviti molekularni mikroskop. Odaziv na takav vid akcije dobro je prihvaćen od posjetitelja pa je zahvaljujući njima skupljeno ukupno 3.860 kuna što će biti dovoljno za nabavu 2 mikroskopa. Na manifestaciji je bila prisutna i ravnateljica OŠ Ljerka Malogorski Dragoslavić koja je bila oduševljena pokrenutom akcijom prikupljanja sredstava. Ovoj akciji priključili su se jesejanski vinogradari koji su donirali vino i pekara Jedvaj koja je donirala pecivo. Uz ukusne kestene i dobro vino te domaće mužikaše dobro raspoloženje trajalo je tijekom cijelog poslijepodneva.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook