Prethodni članak
Sljedeći članak

[NA RADOST RODITELJA I DJECE] Završena dogradnja krapinskog gradskog dječjeg vrtića, novi mali korisnici će u njemu uživati već od ponedjeljka

Kapacitet Dječjeg vrtića Gustav Krklec sada je povećan sa 160 na 200 polaznika


Kako je i naglasila ravnateljica Dječjeg vrtića Gustav Krklec Krapina, roditelji su presretni zbog dogradnje vrtića, koji je dobio prostor za dvije nove odgojne skupine i prvi novi polaznici u novi će prostor ući već ovog ponedjeljka.

Nakon izdane uporabne dozvole i dozvole za početak rada, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović danas je obišao dograđeni prostor vrtića. – Od kada je vrtić otvoren, ovo je prva ozbiljnija investicija u dogradnju, kojom se kapaciteti vrtića povećavaju za 40 – ak mališana, pa s 160 naših najmlađih korisnika dolazimo na oko 200 korisnika – istaknuo je gradonačelnik.

Radovi dogradnje vrijedni su 2,6 milijuna kuna s PDV – om, a osim građevinskih radova, napravljena je vatrodojava i na novom i starom dijelu vrtića, radi sigurnosti djece i zaposlenika vrtića. – Radovi su se malo otegnuli, jer je početkom gradnje bilo jedno duže kišno razdoblje i nismo mogli završiti zemljane radove, no sve je uspješno privedeno kraju. Bilo je tu i drugih radova, izmještanja instalacija i odvodnje, a osim građevinskog dijela, oko 200 tisuća kuna je investirano dodatno u opremu i didaktiku – rekao je Zoran Gregurović. Gradonačelnik je dodao da je idući korak uređenje fasade na starom dijelu vrtića, kao i uređenje vanjskih igrališta, nabavka novih igračaka i uređenje horticulture. - Vjerujemo da će do ljetnih mjeseci ti radovi biti gotovi i da će vrtić dobiti jedno novo, puno ljepše ruho – zaključio je gradonačelnik.

Grad Krapina, rečeno je, sufinancira i boravak djece u privatnim vrtićima i vrtićima na području drugih JLS, ali i u djelatnostima dadilja, za što je ove godine donesena odluka Gradskog vijeća, te se u te namjene izdvaja više od 1,1 milijun kuna.

Ravnateljica Ksenija Ostojić napomenula je da je dogradnjom bitno smanjena lista čekanja za upis. - Moram pohvaliti gradonačelnika i vodstvo Grada, koji su vodili brigu da se proširi kapacitet ove ustanove. Koliko su zadovoljni novi korisnici, toliko su zadovoljni i ovi postojeći, zbog uvođenja poslijepodnevnog rada. U sklopu projekta “Vrtić za svaku obitelj“, vrtić je dobio 2,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava i od toga se financiraju plaće djelatnika koji rade u poslijepodnevnoj smjeni. U novom prostoru bit će poslijepodnevni rad, a u sklopu projekta se dijelom financirala i oprema te didaktika, dok je za drugu odgojnu skupinu sva sredstva osigurao Grad Krapina. S 1. listopadom započeli smo i s dodatnim programom za roditelje koji nemaju potrebu dijete uključiti u program dječjeg vrtića, a to je igraonica općeg tipa i iznenađujuće je koliko je velik interes – zadovoljna je ravnateljica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook