Prethodni članak
Sljedeći članak

Na prigodnom druženju darivani najmlađi Zabočani

Riječ je o drugom darivanju djece ove godine budući da je prvo održano u svibnju


Danas je u Velikoj Galeriji grada Zaboka održano drugo ovogodišnje darivanje novorođene djece s područja Zaboka. Mališani su, osim novčanog iznosa, dobili i prigodne poklone – privjesak grb Grada, čestitku koju je izradio DND Zabok te CD Zabočkih mališana.

Drago mi je što je iz godine u godinu sve više rođene djece. Dok smo prošle godine bilježili brojku od šezdesetak djece, ove se godine ona popela na njih osamdeset dvoje. Jednako mi je tako drago što se mnogo mladih obitelji doseljava u grad i što ga biraju kao svoje mjesto za život – rekao je zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek. Grad Zabok u ovoj je godini povećao naknade za novorođene. One sada iznose za prvo dijete 1000 kuna, za drugo 2000 kuna te za svako iduće po 3000 kuna. Gradonačelnik Hanžek istaknuo je kako je svjestan da ti novčani iznosi nisu stimulacija za osnivanje ili proširenje obitelji već samo pomoć novopečenim roditeljima u nabavi svega onoga što za mališane treba. – Grb Grada je također naš poklon, a on ima simboliku da se ta djeca, kad odrastu, sjete mjesta na kojem su ugledali svijet – naglasio je zabočki gradonačelnik.

Okupljene roditelje i djecu pozdravila je i predsjednica DND – a Zabok Sonja Borovčak uz riječi kako je Grad Zabok, u suradnji s DND -om, prvi pokrenuo darivanje novorođenih u našoj županiji. – Mi kroz cijelu godinu intenzivno radimo za djecu i s djecom. Organiziramo brojne aktivnosti, akcije, druženja i igre, a za naše aktivnosti nerijetko osvajamo vrijedne nagrade – rekla je Borovčak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook