Prethodni članak
Sljedeći članak

Na području KZŽ prošle godine zaposleno 130 osoba s invaliditetom

Održan je sastanak Koordinacije udruga osoba s invaliditetom


Koordinacija udruga osoba s invaliditetom, koja obuhvaća sve aktivne udruge osoba s invaliditetom na području Krapinsko-zagorske županije, održala je sastanak 12. srpnja u prostorijama Udruge invalida Donja Stubica.

Prva točka dnevnog reda sastanka odnosila se na praćenje zaposlenosti osoba s invaliditetom. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe u Krapini, 2004. godine je bilo zaposleno 40-ak osoba s invaliditetom, dok ih je prošle godine zaposleno 130. Rezultat povećanja leži jednim dijelom i u jačanju svijesti poslodavaca o svim kompetencijama, mogućnostima i prednostima zapošljavanja osoba s invaliditetom. Većem broju zaposlenih osoba s invaliditetom pridonijeli su i brojni tečajevi i edukacije kojima su podizane kompetencije i vještine osoba s invaliditetom .

Na sastanku su iznijeti i brojni problemi s kojima se osobe s invaliditetom susreću, između ostalog i zlouporaba znaka pristupačnosti i parkiranja na mjestima označenim za osobe s invaliditetom. Dogovoreno je da udruge zajednički istupe i obrate se nadležnim institucijama za rješavanje spomenutih problema. Također je istaknuta nedovoljna potpora lokalne zajednice. U tom smislu je za naredni period dogovoreno zajedničko istupanje u javnosti i suradnja u planiranju projekata kako bi se realizirali postavljeni ciljevi, odnosno napravili pozitivni pomaci u zajedničkom rješavanju problema te senzibiliziralo društvo za problematiku osoba s invaliditetom.

Sastanku su prisustvovali predstavnici udruga osoba s invaliditetom, gradonačelnik Grada Donje Stubice Nikola Gospočić te predstavnice Krapinsko-zagorske županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru. Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici uključujući autocestu A1 između čvorova Ogulin i Maslenica te državne ceste DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin i DC3 Delnice-Zdihovo. Zabrana je p...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program