Prethodni članak
Sljedeći članak

Na području Klanjca intenzivno se radi na brojnim infrastrukturnim projektima

Dobre vijesti za Grad Klanjec


Grad Klanjec u novu je godinu ušao s dobrim vijestima. Odobreno im je, naime, financiranje izgradnje reciklažnog dvorišta. Investicija je to vrijedna 2,5 milijuna kuna, a ugovor je već potpisan s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike.

EU projekt

Kako nam je pojasnio gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, ono će biti smješteno u Medvedovom Jarku, kraj postojećeg odlagališta otpada koje bi se ove godine trebalo zatvoriti. – Mi imamo gotovu svu dokumentaciju, a do kraja mjeseca bi trebali biti objavljeni i rezultati javne nabave nakon čega će započeti radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta. Nakon izgradnje Studija Galerije Antuna Augustinčića sredstvima fondova EU i tri uspješno realizirana programa Europa za građane, ovo je novi, vrlo vrijedan i za kvalitetu života važan projekt u gradu Klanjcu koji će biti financiran europskim novcem – dodao je Brlek.

Zamjena kompletne rasvjete

Istaknuo je kako je još jedan od projekata, koji će započeti ove godine rekonstrukcija mrtvačnice na groblju Sv. Filipa. – S tim ćemo radovima krenuti na proljeće svakako. Na tom groblju mrtvačnica postoji, no uvjeti nisu primjereni pa moramo to riješiti – objasnio je Zlatko Brlek. Ono što je također aktualno jest izbor izvođača za održavanje komunalne infrastrukture na području Klanjca. Na osnovi pristiglih ponuda će se, ističe Brlek, izabrati najpovoljniji i najbolji izvođač koji će brinuti o održavanju komunalne infrastrukture što uključuje, primjerice, krpanje udarnih rupa, dovoz kamenog materijala, iskope jaraka i kanala i sl. Također, u ožujku ili travnju planira se raspisati javni natječaj vezan uz rekonstrukciju javne rasvjete u Klanjcu. - Planiramo zamijeniti kompletna rasvjetna tijela s novom LED rasvjetom. Time ćemo postignuti određenu uštedu, ali i doprinijeti očuvanju okoliša – naglasio je gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook