Prethodni članak
Sljedeći članak

Na području Klanjca intenzivno se radi na brojnim infrastrukturnim projektima

Dobre vijesti za Grad Klanjec

Grad Klanjec u novu je godinu ušao s dobrim vijestima. Odobreno im je, naime, financiranje izgradnje reciklažnog dvorišta. Investicija je to vrijedna 2,5 milijuna kuna, a ugovor je već potpisan s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike.

EU projekt

Kako nam je pojasnio gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, ono će biti smješteno u Medvedovom Jarku, kraj postojećeg odlagališta otpada koje bi se ove godine trebalo zatvoriti. – Mi imamo gotovu svu dokumentaciju, a do kraja mjeseca bi trebali biti objavljeni i rezultati javne nabave nakon čega će započeti radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta. Nakon izgradnje Studija Galerije Antuna Augustinčića sredstvima fondova EU i tri uspješno realizirana programa Europa za građane, ovo je novi, vrlo vrijedan i za kvalitetu života važan projekt u gradu Klanjcu koji će biti financiran europskim novcem – dodao je Brlek.

Zamjena kompletne rasvjete

Istaknuo je kako je još jedan od projekata, koji će započeti ove godine rekonstrukcija mrtvačnice na groblju Sv. Filipa. – S tim ćemo radovima krenuti na proljeće svakako. Na tom groblju mrtvačnica postoji, no uvjeti nisu primjereni pa moramo to riješiti – objasnio je Zlatko Brlek. Ono što je također aktualno jest izbor izvođača za održavanje komunalne infrastrukture na području Klanjca. Na osnovi pristiglih ponuda će se, ističe Brlek, izabrati najpovoljniji i najbolji izvođač koji će brinuti o održavanju komunalne infrastrukture što uključuje, primjerice, krpanje udarnih rupa, dovoz kamenog materijala, iskope jaraka i kanala i sl. Također, u ožujku ili travnju planira se raspisati javni natječaj vezan uz rekonstrukciju javne rasvjete u Klanjcu. - Planiramo zamijeniti kompletna rasvjetna tijela s novom LED rasvjetom. Time ćemo postignuti određenu uštedu, ali i doprinijeti očuvanju okoliša – naglasio je gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Dalmaciji, Hrvatskom primorju i Slavoniji te na dionicama autocesta: A1 čvor Maslenica-čvor Zadar 2, na A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Lipovac, na A7 na mostu Riječin...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program