Prethodni članak
Sljedeći članak

Na području grada Zaboka u tijeku su brojni infrastrukturni radovi

S dolaskom proljetnih temperatura zahuktali su se radovi u gradu Zaboku

  • Radovi na nogostupu prema novoj Područnoj školi u Martinišću

    Radovi na nogostupu prema novoj Područnoj školi u Martinišću


S dolaskom proljetnih temperatura zahuktali su se radovi u gradu Zaboku. Tako je u tijeku nadsvođenje potoka Prosenik te rekonstrukcija nerazvrstane ceste te izgradnja nogostupa u naselju Gubaševo. - Sama realizacija projekta nadsvođenja potoka Prosenik, rekonstrukcije nerazvrstane ceste i izgradnje nogostupa u naselju Gubaševo započela je u studenom 2017. godine. Izvođenje radova povjereno je tvrtkama POLI-MONT d.o.o. i obrt Strojni iskop transport Zajec – rekao nam je stručni suradnik za infrastrukturu Danijel Tuđa.

U Proseniku je u tijeku rekonstrukcija nerazvrstane ceste

Vrijednost radova

Ugovorena vrijednost radova je, kaže, 1.463.363,13 kuna, radove u 70 postotnom iznosu sufinanciraju Hrvatske vode, a planirani završetak radova očekuje se polovicom svibnja. - Ukupna vrijednost investicije (projektna dokumentacija, ishođenje građevinske dozvole, izvođenje radova, stručni nadzor, tehnički pregled i uporabna dozvola) iznosi 1.762.500,00 kuna – napominje Tuđa. Osim spomenutih radova, u tijeku je i rekonstrukcija nerazvrstane ceste prema Područnoj školi u Martinišću koja je u izgradnji.

Prilaz školi

Radove izvodi obrt Strojni iskop transport Zajec, Zabok, vrijednost istih iznosi 265.000,00 kuna, a završetak radova očekuje se do polovice svibnja. - U sklopu rekonstrukcije predmetne ceste planira se izgradnja kolnika za dvosmjeran promet, pješačke staze i nove javne rasvjete sa spojem na Županijsku cestu. Uz Županijsku cestu planira se izgradnja dijela nogostupa kako bi se djeci omogućio nesmetan prilaz novoizgrađenoj školi - istaknuo je stručni suradnik za infrastrukturu u Gradu Zaboku, dodajući da se planira izvesti priključak na sportsku građevinu NK Đalski te da je obnovljen priključak vode za istu građevinu. Od investicija, kako je istaknuo Tuđa, u tijeku je rekonstrukcija i energetska obnova društvenog doma Prosenik Gubaševski, a vrijednost radova je 600.000 kuna. Uređuje se i potkrovlja u Društvenom-vatrogasnom domu Pavlovec Zabočki. Radovi su vrijedni 30.000 kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook