Prethodni članak
Sljedeći članak

Na natječaje ministarstava i fondova prijavljeni brojni projektni prijedlozi

Načelnik Radoboja Anđelko Topolovec Općinskom vijeću podnio izvješće o svom radu za drugu polovicu 2018. godine


Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Radoboja načelnik Općine Anđelko Topolovec podnio je izvješće o svom radu za drugu polovicu 2018. godine. Između ostaloga, načelnik Topolovec izdvojio je značajnije projektne prijedloge prijavljene na natječaje ministarstva i fondova.

Planinarski dom

Izdvojen je projektni zadatak Rekonstrukcije lovačkog doma i njegova dogradnja i prenamjena u planinarski dom u vrijednosti 4,7 milijuna kuna, kao i prijavu, u suradnji s DVD – om Jazvine, projektnog zadataka izgradnje vatrogasnog doma u Jazvina u vrijednosti 3,3 milijuna kuna. U suradnji s Udrugom privatnih šumovlasnika Breza Radoboj, Općina je prijavila projekt Uređenja odmorišta i edukacijskog poligona šumske pedagogije u vrijednosti 1,3 milijuna kuna, a u suradnji s Udrugom Kulturno obrazovno društvo Sida Košutić Radoboj, Kulturno – umjetničkim društvom Zagorec Radoboj i Muzejem Radboa prijavljen je Društveno – kulturni centar Sida Košutić Radoboj u vrijednosti 1,9 milijuna kuna. Tu su i projekti opremanja Hiže vinove loze i uređenja Hiže zagorskih štrukli u iznosu 837 tisuća kuna. Nadležnom ministarstvu prijavljena su i arheološka istraživanja na lokalitetu Hajdine zerne u iznosu 77 tisuća kuna te adaptacija Hiže vinove loze u iznosu 2,7 milijuna kuna. Na Javni poziv za neposredno sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila pravnim osobama, otvoren od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u suradnji s KulTuRa Radoboj prijavljen je projekt nabavke pet električnih bicikala.

Wifi4EU

U okviru Instrumenta za povezivanje Europe (CEF) - program Wifi4EU prijavljen je projektni prijedlog za dodjelu vaučera u iznosu od 15.000 € za omogućavanje pristupa besplatnom internetu, a na program Ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014-2020 godina, u sklopu Mjere M06, za više od 40 OPG - ova s područja općine Radoboj odrađena je stručna pomoć u pripremi planova i prijava za tu mjeru. Što se tiče suradnje s Krapinsko – zagorskom županijom i realizacije potpisanih ugovora, uplaćeno je 18.050 kuna za podmirenje troškova ogrjeva, 12.000 kuna za sanaciju divljih odlagališta otpada, 4.500 kuna za sufinanciranje redovitog programa male škole, 54.000 kuna za održavanje nerazvrstanih cesta i komunalnoga standarda, 5.000 kuna za održavanje manifestacije „Radoboj Open 2018“, 30.000 kuna za pomoć u sanaciji klizišta, 94.832 kuna za rekonstrukciju vodoopskrbne mreže, 5.000 kuna za Konzervatorsko-restauratorske radove na metalnim predmetima i 250.000 kuna za realizaciju projekta „Hiža zagorski štrukli“, naveo je načelnik Topolovec. U izvješću je načelnik naveo i niz komunalnih radova, uređenja, akcija, kao i raznih manifestacija, događanja te ulaganja u školstvo, socijalu i druga područja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Prekinut je promet kroz tunel Sveti Ilija (DC75) u oba smjera, zbog požara na autobusu. Kolone i zastoji: AUTOCESTA A1: -pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 2 km, -povremeni zastoji i kolone između čvorova Lučko i Bosiljev...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program