Prethodni članak
Sljedeći članak

NA NAJJAČE: Srele brutal team pomeo konkurenciju u Đurđevcu!

Srele brutal team oborio je pet hrvatskih rekorda, dok je Ružica Martinić 'popravila' europski rekord za 2,5 kilograma


Jučer je u Đurđevcu održan je Ultimate Cup Open natjecanje u powerliftingu i bench pressu, drugo od četiriju natjecanja u kalendaru HPLS-a ove godine na kojem je nastupilo 96 natjecatelja iz 15 hrvatskih klubova.

Powerlifting klub Srele Brutal Team iz Oroslavja je pod vodstvom osnivača, trenera i predsjednika kluba Sreleta učvrstio vodeću poziciju u bench pressu i ovu četvrtu godinu zaredom vjeruje da će uzeti pehar najjačeg kluba . Srele, naš najjači master je isto trebao nastupiti , ali je u samoj završnici priprema rekao da je stiskao jos jače treninge jer je osjećao da nikad nije bio jači i spremao je + 200 lift, no došlo je do nove povrede višestrukih ruptura pektoralisa i upale hvatišta tetive bicepsa pa je preskočio ovo natjecanje uz nagovore i sugestije liječnika iz bolnice Sveta Katarina .

- Od 8 natjecatelja koji su nastupili osvojili smo 5 zlata , 1 srebro i dva natjecatelja su bez plasmana. Moram izdvojiti od 8 natjecatelja ova 3 vrhunska rezultata mojih ljudi, powerliftera Miljenka Pečeka iz Krapine u kategoriji open do 66 kg koji je nakon 4 godine srušio sva tri hrvatska rekorda u powerliftingu te kategorije s totalom 448 kg (bench press 115 kg , čučanj 162,5 kg i deadlift 170,5 kg ), zatim mog prijatelja i spotera sa svjetskog prvenstva, seniora Petra Franckog iz Čakovca kategoriji do 120 kg koji je podigao 217 kg - novi hrvatski rekord i trenutno je najjači bencher senior u Lijepoj Našoj te Ružicu Martinić iz Oroslavja koja je u kategoriji do 57 kg podigla impozantnih 77,5 kg - novi hrvatski rekord za dva i pol kilograma bolji rezultat od trenutnog europskog rekorda - izjavio je nakon natjecanja Srećko Martinić Srele.

Zlata su još osvojili Borna Čičko iz Oroslavja, kadet do 83 kg koji je podigao 120 kg i Lovro Gmaz iz Oroslavja u kategoriji junior do 74 kg koji je podigao 130 kg , a srebro je osvojio odlični Mirko Ranogajec iz Krapine u kategoriji junior do 93 kg koji je podigao 150 kg , a bez plasmana su ostali Mislav Mihelić iz Zaboka jer je bio za 600 grama teži na vagi i Mladen Vrančić Lež iz Zaboka jer nije podigao tri puta zadanu težinu.

Zbog povrede Srele neće nastupiti na Europskom prvenstvu u Finskoj 10.08 , a isto tako ni Ružica koja bez svojeg trenera i supruga ne želi ići te se zajednički spremaju za međunarodno natjecanje 23. i 24 09. u Šibeniku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook