Prethodni članak
Sljedeći članak

'Na jedno mjesto okupili smo pripadnike moćnih kompanija i ako dogovorimo samo tri posla, mnogo smo napravili'


U Villi Magdaleni u Krapinskim Toplicama je u organizaciji poslovnog kluba Skup za Zagorje i Općine Krapinske Toplice održan okrugli stol na temu 'Razvoj Krapinskih Toplica kao destinacije zdravstvenog turizma'. Kako je objasnila poslovna savjetnica u turizmu i direktorica tvrtke Julius Rose Ivana Kolar, ujedno i moderatorica događanja, razvoj zdravstvenog turizma tema je koja je aktualnija nego ikad, a Krapinske Toplice pravi su primjer destinacije koja se u tom području može pokazati. – To je krasna destinacija prepuna potencijala za razvoj, kako za wellnes tako i za medicinski turizam. Ovdje smo okupili investitore u možebitne projekte, a njih je više od šezdeset – objasnila je Kolar.


Predsjednik Poslovnog kluba Skup za Zagorje Dragutin Kamenski istaknuo je kako Krapinskim Toplicama nedostaje smještajnih kapaciteta, na čemu valja poraditi, a da je projekt staračkog doma na kojem se radi, također vrlo važan segment razvoja. - Ciljamo na investitore, bilo privatne ili neke institucije, koji su spremni uložiti novac u projekte s realnim povratom – naglasio je predsjednik udruge organizatora ovog skupa.

Na njegove se riječi nadovezao i načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić dodajući kako je Općina investicijske mogućnosti na svojem području predstavljala i domaćim i stranim investitorima već mnogo puta. – Radimo to diljem Hrvatske, ali i po stranim zemljama, no ovaj put smo se odlučili za prezentaciju u našem dvorištu. Skupili smo pripadnike vrlo moćnih kompanija i da danas dogovorimo tri posla ili tri ideje, mnogo smo napravili – rekao je Svažić. Nabrojio je i neke konkretne projekte koji su se realizirali u Krapinske Toplice, poput ruske investicije u izgradnju Heli centra, njemačku investiciju u obnovu Bellevuea itd.

U njegovom društvu bila je, sada već u Zagorju poznata investitorica, gospođa Yu koja je još jednom najavila kako ima ozbiljne planove za ulaganje u Krapinske Toplice. – Mi smo u realizaciji 22 milijuna kuna vrijedne investicija u vanjske bazene u Stubičkim toplicama, a traje i projektiranje ogromne investicije proširenja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama koja bi, nakon što se projekt realizira, trebala nuditi povećani broj ležajeva, ali i vrhunsku spa, wellness i medicinsku uslugu – zaključila je Petek.


-Krapinske Toplice imaju neograničen potencijal razvoja, ne samog zdravstvenog turizma nego i svih popratnih sadržaja koji idu uz to. Uz postojeće zdravstvene kapacitete, toplice, dvije bolnice, kliniku, Aqua Vivae, uz ugostiteljske i ine objekte, siguran sam da je potencijal u razvoju proizvoda i usluga zdravstvenog turizma s visokom dodanom vrijednošću za privlačenje klijenata s visokom platežnom moći –rekao je Mario Antonić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, istaknuvši izuzetnu otvorenost i pomoć od strane Vlade RH i ministarstva prema svakom investitoru.


Prisutnima se obratio i pomoćnik ministra turizma Robert Pende, a zdravstvenu i turističku ponudu Krapinskih Toplica predstavile su sve važnije institucije i tvrtke s topličkog područja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook