Prethodni članak
Sljedeći članak

Na Izboru najuzornije hrvatske seoske žene Zagorje će predstavljati Višnja Škof iz Gornje Batine

Višnja vodi OPG, mažoretkinje, dopredsjednica je vatrogasnog društva, kao i gradska vijećnica


U listopadu će se u Karlovačkoj županiji 18. održati izbor najuzornije hrvatske seoske žene. Na ovom izboru koji organizira Udruga 'Uzorne hrvatske seoske žene', i Krapinsko – zagorska županija imat će svoju predstavnicu. To je 40 – godišnja Višnja Škof iz zlatarskog naselja Gornje Batine, nositeljica Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Škof, koje se  već 20 godina bavi uzgojem zagorskog purana.

– Sretno sam udata majka troje djece, Veronike, Leonarda i Julije. Po zanimanju sam samostalni knjigovođa. Zajedno s obitelji obrađujem poljoprivredu, bavimo se uzgojem zagorskih purana koje prodajemo malim potrošačima, sijemo žitarice i kukuruz. Na gospodarstvu obrađujemo vinograd s 1200 čokota te uzgajamo voće i povrće, kao i tovne piliće, kokoši i svinje za vlastite potrebe – ispričala je Višnja. Naša predstavnica je uz posao na OPG – u, vrlo aktivna u lokalnoj zajednici. Na čelu je Udruge Belečke mažoretkinje, a uz to je i dopredsjednica DVD – a Belec te vijećnica u Gradskom vijeću grada Zlatara i članica Župnog pastoralnog vijeća Majke Božje Snježne Belec.

Zadaća manifestacije izbora najuzornije seoske žene je promicanje važnosti seoskih žena i poboljšanje kvalitete života u ruralnim područjima. Kandidatkinje predstavljaju kraj iz kojeg dolaze i način na koji doprinose njegovom napretku, a kriterij za ulazak u izbor je da su žene u dobi između 25 i 65 godina, da žive na selu, uživaju ugled u svojoj sredini te da su kreativne i društveno aktivne.

– Nemam velika očekivanja, budući da su i ostale kandidatkinje jako vrijedne i uzorne žene, stoga mi je velika čast i zadovoljstvo sudjelovati i drago mi je da moja malenkost predstavlja KZŽ, a za to moram zahvaliti gradonačelnici Jasenki Auguštan – Pentek na čiji sam prijedlog i prijavljena  – skromna je Višnja Škof. Zadaća manifestacije, koja će se održati 14. listopada u Karlovačkoj županiji, je promicanje važnosti seoskih žena i poboljšanje kvalitete života u ruralnim područjima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook