Prethodni članak
Sljedeći članak

MUP odlučio: Na novim tablicama Zabok dobiva oznaku ZB, Oroslavje OR....


Ministarstvo unutarnjih poslova napravilo je prijedlog oznaka gradova na registarskim pločicama po kojem bi od 1. srpnja – kada je predviđeno da će u uporabi biti nove pločice – svih 128 gradova u Hrvatskoj imalo svoju slovnu oznaku.

Prema prijedlogu MUP-a oznaka Klanjec bi dobio znaku KL, Svi gradonačelnici imaju rok da se do 7. travnja izjasne jesu li zadovoljni predloženom oznakom. Ako nisu suglasni, trebaju do tog datuma dostaviti svoj prijedlog. Juraj Srebačić, gradonačelnik Donje Stubice, učiniio će to već danas.

– Prijedlog je da mi imamo oznaku DO. A to ne znači baš ništa. Donja što? Ili možda Doboj? Bolje je onda da nam ostane sadašnja oznaka KR – kaže gradonačelnik. U gradu su raspravljali o ovoj temi i usuglasili se da će tražiti da Donja Stubica ima registarsku oznaku SC

"Napominjemo da u slučaju preklapanja mogućih oznaka gradova s istim početnim slovima prednost imaju gradovi s većim brojem registriranih vozila", obrazlaže kako postupiti u ovakvim situacija pomoćnica ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak u dopisu koji je poslan gradonačelnicima.

Bez odgovora je ostalo pitanje koje će registarske oznake ubuduće imati općinska središta koja se nalaze u blizini gradova koji do sada nisu imali oznaku. Hoće li oni zadržati postojeću oznaku ili će imati registraciju prvog većeg grada do sebe koji će oznaku tek dobiti.

Prijedlog oznaka zagorskih gradova:
Krapina-KR
Zabok-ZB
Pregrada-PD
Zlatar-ZL
Klanjec-KL
Donja Stubica-DO
Oroslavje-OR

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook