Prethodni članak
Sljedeći članak

MUP o ukidanju Policijske uprave krapinsko-zagorske

Ministarstvo unutarnjih poslova odgovorilo nam je na upit o svojoj reorganizaciji i teritorijalnom preustroju


Foto:www.mup.hr

Reorganizacija MUP-a, koju sve glasnije najavljuje ministar Vlaho Orepić, a koja bi prema nekim najavama trebala značiti ukidanje Policijske uprave krapinsko-zagorske, kao i zapravo svih ostalih policijskih uprava osim zagrebačke, trebala bi zaživjeti od 1. siječnja iduće godine.

Kao što je već pisao Zagorski list, nova reorganizacija podrazumijeva stvaranje četiri velike policijske uprave, (4+1 zagrebačka), a područje Krapinsko-zagorske županije pripalo bi tako, prema tim najavama, novoj, velikoj policijskoj upravi sa sjedištem u Varaždinu.

Hoće li se uistinu ukinuti PU krapinsko-zagorska, što će to konkretno značiti za stanovnike Zagorja, što će se dogoditi s djelatnicima PU krapinsko-zagorske, hoće li se njihov broj smanjivati, gdje će raditi i hoće li se ukinuti i neke policijske postaje u Zagorju, bila su samo neka od naših pitanja koje smo prošlog tjedan poslali u MUP. No, iz njihovog odgovora nismo saznali ništa novog.

-Obavještavamo Vas kako je u planu funkcionalna reorganizacija MUP-a i jačanje operativnih kapaciteta. Broj ustrojstvenih jedinica u ovom trenutku nije definiran, budući da ovisi o potrebama i sigurnosnim pokazateljima pojedinog područja. Članovi Radne skupine zaduženi za izradu prijedloga funkcionalne reorganizacije Ministarstva unutarnjih poslova u završnoj su fazi pripreme prijedloga. Kada prijedlog bude gotov, pokrenut će se javna rasprava te će tada biti poznat konkretan ustroj policijskih uprava, specifičnosti pojedinog područja, smanjenje ustrojstvenih jedinica i drugo. Reorganizacija bi trebala zaživjeti 1. siječnja 2018. godine - odgovorili su nam iz Ministarstva.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook