Prethodni članak
Sljedeći članak

MODNI STIL: Zagorske političarke otkrile su nam gdje kupuju odjeću, kako ju biraju i kako često šopingiraju

Zagorske političarke najviše nose odjeću domaćih dizajnera, a za šoping, tvrde, nemaju baš vremena
Subtitle


Uvijek dotjerane i uređene. Tako bismo mogli opisati zagorske političarke kada ih srećemo na događajima i manifestacijama. I dok za službene prilike velika većina njih bira svečaniju odjeću poput haljina i sakoa, u slobodno vrijeme otkrile su nam kako najradije nose traperice i ležerne majice. Sve su se naše sugovornice složile kako im nije bitno je li odjeća markirana ako im se sviđa, no ipak, udobnost i kvaliteta su na prvom mjestu. Većina naših dama rekla je kako vole i preferiraju kupovinu odjeće domaćih dizajnera i proizvođača. Neke od njih, primjerice saborska zastupnica Marija Puh, odjeću naručuju i preko interneta, a sve su se političarke složile da zbog obaveza za šoping nemaju mnogo vremena pa ga obavljaju ciljano. Evo što su nam o svojem stilu, načinu na koji biraju odjeću i modnim preferencijama otkrile neke zagorske političarke.

Jasenka Auguštan – Pentek, gradonačelnica Zlatara

Privatno, u slobodno vrijeme, nosim majice i traperice, koje baš jako volim, no u poslovnom dijelu najviše volim haljine. Nosim i hlače, ali ipak češće haljine, koje su mi najdraži odjevni predmet. Naravno, kao i vjerojatno svaka žena, jako volim i torbe i cipele. Kupujem i u skupljim i jeftinijim dućanima, kombiniram stvari, nije mi najvažnije da bude poznati brend, nego da se meni svidi. Dosta volim hrvatske dizajnere, ima ih jako kvalitetnih i stvarno volim kupiti njihov komad odjeće i preferiram ih više nego vanjske dizajnere, koji su i cjenovno preskupi. Osim što su kvalitetni, domaći dizajneri imaju i pristupačne cijene. Nekad malo pretjeram s kupnjom. U Začretju ima trgovina s robom hrvatskih dizajnera, Fashion&Art, u koju često usput navratim da vidim ima li nešto što mi se sviđa, a da je cjenovno prihvatljivo. Nekada radije kupim jedan kvalitetan i skupi komad, nego da imam puno nekvalitetne odjeće. Što se tiče obuće, tu više gledam na kvalitetu, nego na količinu, jer cijeli dan sam u cipelama, u uredu i po terenima zbog prirode mog posla, i ako je obuća neudobna, teško je to izdržati. Zato je bolje imati manje cipela, a da su kvalitetnije i dovoljno udobne da se u njima bude čitav dan.

Marija Puh, saborska zastupnica

U "slobodno" vrijeme i u vrijeme stranačkih aktivnosti i manje formalnih sastanaka najčešće nosim casual izdanja, znači traperice, obične pulovere ili košulje te komotnu obuću poput tenisica. U tim trenucima ne pridajem veliku pažnju što obući i najčešće obučem ono što prvo ugledam u ormaru. Posebno volim odjeću koja je malo drugačija i nije potpuno uniformirana, te sam veliki poklonik boja. Što se tiče mog radnog mjesta, smatram da smo svi dužni poštivati instituciju u kojoj radimo i tu nema puno prostora za improvizaciju. Protokol često nalaže što i kako se obući u pojedinim prigodama. Tada je to puno formalniji i klasičniji stil od onog kojeg prakticiram u neformalnim trenucima. Moram priznat da me smeta što se medijski previše pažnje posvećuje modnom izričaju zastupnica a zanemaruje njihov konkretan rad i rezultat koje ostvaruju. Što se tiče kupovanja odjeće, tu nemam pravila. Najviše kupujem preko interneta, a i kad kupujem u trgovinama najčešće su to stvari koje pronađem na internetu.

Ksenija Krivec Jurak, načelnica Zagorskih Sela

U slobodno vrijeme volim nositi udobnu odjeću, tajice, trenirku... U radno vrijeme uglavnom preferiram poslovni look, klasične hlače, košulje, odjela, haljine. Odjeću kupujem uglavnom u Sloveniji obzirom da mi je blizu. Brendovi koji mi se najviše sviđaju jesu S. Oliver i Comma. Kupujem također i u HM - u i Zari..

Jasna Petek, zamjenica župana za društvene djelatnosti

Nisam previše opterećena odjećom i nisam nikad bila, ali važno mi je da na poslu kojim se bavim uvijek budem uredna i dotjerana. Želim odavati dojam žene koja brine o sebi. Obzirom na zahtjevnu figuru moram paziti što oblačim na sebe tako da uvijek gledam da odjeća prikrije neke nedostatke, a da istakne neke dobre strane. Biram odjeću na način da kad mi se nešto dopadne, onda nešto i kupim. Nisam opterećena markama, ali nastojim kupiti udobnu, lijepu i kvalitetnu odjeću. Naravno, ponekad na slikama vidim da mi neka kombinacija nije najbolja pa to ispravim. Imam i kćer koja ima 23 godine koja mi isto tako zna biti dobar savjetnik. Nastojim kupovati odjeću hrvatskih proizvođača, a i sestra mi ima obrt za prodaju tekstila pa mi i ona nabavi neki komad. Nemam baš puno vremena za šoping tako da kad idem to bude ciljano. Točno moram znati što tražim i gdje tražim.

Ljubica Jembrih, načelnica općine Lobor

Nemam neki poseban stil oblačenja i za sebe volim reći da više volim poslovni ležerni stil odijevanja. Gledam da mi je odjeća prije svega ugodna za nošenje da se u njoj osjećam dobro i naravno da je prilagođena situaciji gdje se nalazim. Dakle, da li sam na poslu ili na nekoj svečanosti ili je to moje slobodno vrijeme. Prema tim svojim kategorijama i kupujem robu koja u svakom slučaju ne mora i nije markirana, i naravno uvijek pratim akcije i sniženja. Cipele mi moraju biti prije svega udobne i tu moram priznati da mi je to glavni kriterij kod kupnje. Torbice si također volim uskladiti s odjećom koju u određenim situacijama nosim. Da odijelo čini čovjeka stara je izreka i smatram da je treba primjenjivati u poslovnom svijetu. Kako se treba odijevati na poslu zasigurno se razlikuje o tome u kojoj tvrtki radite i na vrsti posla. Mnoge tvrtke imaju propisan „dress code“ odnosno kodeks odijevanja, što ja osobno podržavam. Svi zaposlenici bi se trebali pridržavati kodeksa odijevanja kako se ne bi našli u neugodnoj situaciji i rumenih obraza.

Danijela Pongrac, načelnica općine Kraljevec na Sutli

Kad sve zbrojim, obaveze koje donosi moj posao, zapravo ni puno slobodnog vremena mi ne ostane pa je pidžama najbolji odjevni predmet za slobodno vrijeme. (smijeh). Na poslu je to obično klasična poslovna odjeća u kojoj se ugodno osjećam. Te neke klasične kombinacije volim dopuniti pokojim modnim dodatkom. Kada je u pitanju kupovanje odjeće, nemam strogo pravilo gdje kupujem. Nekako mi se čini da sam najčešće najzadovoljnija onim komadima odjeće koje kupim u prolazu i potpuno neplanirano.

Mladenka Mikulec, načelnica općine Mače

Nisam ovisnik o markiranoj odjeći, no za neki fini komad odjeće volim zaviriti u trgovinu nekih hrvatskih dizajnera. Preferiram crveno – crnu kombinaciju, dok me uzorci zbunjuju pa ih ne koristim. Torbica ženama nema nikad dosta, to znamo i volim da mi prate boju cipela. Na sebe ne bi nikako odjenula pretjerano šarenilo, evo za takve kombinacije nisam. Naravno, da se volim lijepo odjenuti, a sve ovisi kakva je prigoda. Ali vodim računa da to bude pristojno i udobno.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook