Prethodni članak
Sljedeći članak

Mnoštvo vjernika slavilo mladu misu Loborca Matije Novačkog

Riječi zahvale mladomisnik Novački izrekao je župljanima koji su se za ovu prigodu svi „digli na noge“, te svima koji su s njime došli podijeliti radost mladomisničkog slavlja

Mladomisnik Matija Novački u nedjelju je u svojoj rodnoj župi Lobor održao mladu misu. Prvo je uslijedio roditeljski blagoslov  gdje je župnik vlč. Vladimir Drnetić na pragu obiteljske kuće mladomisniku uputio riječi ohrabrenja, radosti i ponosa. Zatim su ponosna majka Vlasta, otac Marijan  te brat Martin udijelili svome sinu i bratu, mladomisniku blagoslov. Bili su to dirljivi trenuci koji su izmamili suze i kod onih koji nisu skloni javno iskazivati svoje osjećaje i dijeliti ih s drugima. Nakon ceremonije kod obiteljskog doma krenula je svečana procesija ulicama prema župnoj crkvi sv. Ane  koju su krasile narodne nošnje, vatrogasci u svečanim odorama, kuburaši i druge udruge te mnoštvo vjernika župe i okolice. Geslo mlade mise vlč. Matije glasilo: „Početak mudrosti strah Gospodnji".

Na početku misnoga slavlja u ime mladih župe Lobor riječi je uputila Petra Kos Grabar koja je mladomisniku poželjela hrabrost na putu kojeg je zakoračio poručivši mu da bude onaj koji će ulaziti u sve životne situacije koje su teške, baš među one ljude kojima je potrebna podrška, baš u onu okolinu koja vapi za toplinom i ljubavlju. U ime župljana mladomisnika je pozdravio Vladimir Matejaš koji je istaknuo jednu zgodu sa župnog hodočašća kada je Matija imao samo pet godina, kako je pronašao jedan kamen na križnom putu te ga cijelim putem nosio sa sobom unatoč njegovoj težini te ga i dan danas čuva kao uspomenu.  

- Kao što svaki dan oblikuje naše živote, kao što tekuća voda oblikuje kamen  tako je i taj kamen u mnogome oblikovao i tvoj život.  Od najranije dobi bio si aktivan u crkvi te svim društvenim događanjima našega Lobora od sviranja, pjevanja, organiziranja koje su ti podarila mnogobrojna prijateljstva ali i koje su te izgradile kao osobu koje je spremna svakoga saslušati i pomoći. Budi istinski Pastir i duhovni vođa s osmjehom na licu i otvorenim srcem vodi svoje stado kroz sve životne prilike - zaključio je Vladimir Matejaš. Poticajne riječi je uputio u propovijedi preč. Ivan Mikec koje će dugo ostati zapamćene i o kojima će mnogi dugo vremena razmišljati.

- Svećenik treba biti čovjek vizije, čovjek koji u današnjem vremenu može zaslijepljenim ljudima ponuditi pravo svjetlo – ono svjetlo koje neće uminuti kada se ugase ova prolazna svjetla. Svećenik je čovjek molitve, osjetljiv za druge, zna slušati, posvećuje vrijeme problemima drugih. Istodobno, svećenik je i čovjek Crkve jer hrabro i dosljedno naučava njezin nauk, bez obzira na vrijeme i okolnosti u kojima djeluje – rekao je Mikec. Na kraju mladomisničkog misnog slavlja vlč. Matija se zahvalio najprije Gospodinu Bogu i roditeljima, bratu ali i ostaloj rodbini. Posebnu riječ zahvale izrekao je prijašnjem župniku preč Mikecu ali i župniku Vladimiru  koji su cijelo vrijeme bili njegovi oslonci, ruke koje su ga  vodile kroz životno opredjeljenje. Riječi zahvale izrekao je župljanima koji su se za ovu prigodu svi „digli na noge“, te svima koji su s njime došli podijeliti radost mladomisničkog slavlja. Nakon Euharistijskog slavlja mladomisnik je podijelio svoj mladomisnički blagoslov roditeljima i rodbini te svećenicima i vjernicima iz okolnih krajeva dok će ostali za to imati priliku čitavoga tjedna u ovoj župi koja ovih dana proslavlja svoju župnu zaštitnicu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA: A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE -između čvora GOSPIĆ i čvora GORNJA PLOČA (186.km i 194.km smjer Split, te 181.km i 198-199.km smjer Zagreb) u oba smjera ima više požara usljed čega dolazi do zadimljava...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program