Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladost želi pobjednički ulaz u novu sezonu

Zabočani su u pripremnom periodu imali odlične rezultate

  • Dražen Kovjanić

    Dražen Kovjanić


Iako su „mladostaši“ pripreme počeli tjedan dana kasnije u odnosu na konkurenciju, u pripremnom periodu napravljen je dobar posao. Uoči novih priprema Mladost je bila oslabljena odlaskom Iskrića i Tomaškovića, ali i Mihaljineca koji trenira s klubom, no zbog sudačkih obaveza neće moći odigravati utakmice. Istovremeno u klub je pristigao tek Nikola Krajačić, koji će imati težak zadatak zamijeniti prvog topnika Međužupanijske lige, Davora Iskrića.

- Nikola je prije svega izuzetan čovjek i vrlo dobar nogometaš. Trebat će mu još neko vrijeme da se u potpunosti prilagodi na našu igru. Izgubili smo tri prvotimca u prijelaznom roku, ali ne bi rekao da smo slabiji u odnosu na prošlu sezonu. Stigli su neki novi klinci. Jelenčić se ozbiljno priključio još prošle sezone, a tu su još i Hrastinski i Tisanić. Ponovno imamo dobar spoj mladosti i iskustva. Posebno moram istaknuti kapetana Tihomira Vančinu, koji diši i živi za Mladost punim plućima i Marka Deaka, koji se vratio u velikom stilu, potvrdivši svoje ljudske i igračke kvalitete. – govori nam Dražen Kovjanić.

Zabočani su u pripremnom periodu imali odlične rezultate. Nanizali su pobjede protiv Oštrca, Pušče, Rudara (DZ), Gaja, Radoboja i juniora Intera iz Zaprešića, a poraženi su tek na samom počektu priprema od krapinskog Zagorca.

- Rezultati ko rezultati. Prošli pripremni period nismo imali tako dobre rezultate, pa smo imali uspješnu sezonu. No ovi nam rezultati daju za pravo da pozitivno razmišljamo o nadolazećoj sezoni. Važnije od od rezultata nam je ovo veliko zajedništvo, ali i nogometna kvaliteta mojih igrača-otkriva nam Kovjanić.

Ovaj tjedan počinje „kreševo“. Mladost prvo u kupu dočekuje Golubovec, a potom u 1. kolu IV. HNL gostuje u Savskom Marofu kod istoimene momčadi.

Golubovec je neugodna i dobra momčad, no mi ove sezone planiramo otići do kraja u kupu. Što se tiče Savskog Marofa njega smo prošle sezone dva puta pobijedili, iako su oni čak bili bolji u igri. To je taktičko-tehnički vrlo potkovana momčad predvođena legendarnim Štrokom. Atmosfera u momčadi je odlična, pa se imamo pravo nadati pobjedi.  U ovom prvenstvu želim vidjeti poletnu, aktivnu, borbenu i čvrstu Mladost, koja svaku utakmicu ide na pobjedu. Imamo neke tajne dogovore s upravom, koje ćemo nadamo se ostvariti.  Osnovni nam je cilj zadržati stabilnost rezultata-završio je Kovjanić.

Pripremne utakmice NK Mladost

Mladost – Oštrc 1:0

Mladost – Zagorec (Kr) 0:2

Mladost – Pušča 6:0

Mladost – Rudar (DZ) 4:0

Mladost – Gaj 3:2

Mladost – Radoboj 4:1

Mladost – Inter (juniori) 5:2

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook