Prethodni članak
Sljedeći članak

[MLADOST - SAMOBOR] Mladost teško došla do pobjede

26. kolo 4. HNL Središte: Mladost – Samobor 3:2 (0:1)


Ovo nedjeljno prijepodne nikako nije bilo idealno za odigravanje utakmice. Taman da autor ovih redaka pomisli: „Kaj je meni ovo trebalo?“. Vrijeme je bilo idealno za ostati doma u krevetu. I ostati tako cijeli dan. Međutim, ipak sam otišao na utakmicu. Lagana i dosadna kiša te vrlo jak vjetar ometali su kako igrače, tako i mene. Sad malo o samoj utakmici.

Gosti poveli u prvom dijelu

Prvu priliku imali su gosti u 7. minuti. Nakon gužve u domaćem kaznenom prostoru kratko izbijenu loptu Kotoraš odličnim udarcem vraća pred gol a tamo Mihovilić skida Brujići loptu s glave. U 15. minuti prilika za domaće koju je teže promašiti nego pogoditi. Krajačić je bio sam ispred gostujućeg vratara u situaciji kad ga može, kako se to kaže, pitati gdje da puca. I kao da ga je i pitao i pucao je točno tamo gdje je bio gostujući vratar. Pet minuta kasnije Hrastinski dodaje do V. Kotarskog, koji ubacuje loptu pred gol, a lopta tamo prolazi između Krajačića i Dleska. Opasno po domaći gol bilo je u 30. minuti kad je Kostanjski silovito opalio posred gola, no Mihovilić je na mjestu i brani taj pokušaj. U nastavku bilježimo brzu kontru V. Kotarskog a njegov udarac gostujući vratar skreće u korner. Do kraja poluvremena gosti opasno prijete. Prvo u 38. minuti Kostanjski s ruba šesnaesterca snažno puca, Mihovilić izbija u korner. Pred sam kraj poluvremena Kostanjski izbija sam pred Mihovilića i pokušava pogoditi njegov bliži kut, no Mihovilić je i na to spreman i još jednom spašava domaću momčad. I kad se već čekao posljednji zvižduk suca u prvom poluvremenu jednu odbijenu loptu s preko 20 metara silovitim i preciznim udarcem u same rašlje šalje Petruša za vodstvo gostiju od 0:1. tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme.

Preokret Mladosti u drugom poluvremenu

Na samom početku drugog dijela u 47. minuti nakon slobodnog udarca M. Kotarski ubacuje loptu pred gol, a tamo je najviši J. Kotarski koji poravnava rezultat na 1:1. Slijedi zatišje bez nekih izrazitih prilika sve do 63. minute kad V. Kotarski dodaje do Krajčića koji puca za malo pored gola. U 73. minuti Kukina Ščapec produžuje loptu do Krajačića koji izbija sam pred golmana gostiju i prizemnim udarcem dovodi Mladost u vodstvo od 2:1. Međutim neopreznost domaćina u obrani u 78. minuti rezultirala je još jednim golom Petruše za poravnenje rezultata na 2:2. Dvije minute kasnije još jedna prilika za Mladost, ali Srebačić s nekih 20 metara puca pokraj gola. Već u slijedećem napadu domaćina u 81. minuti ponovno Mladost dolazi u vodstvo. V. Kotarski je ubacio s lijeve strane, a Krajačić uklizava i vrhovima kopački skreće loptu u gol za 3:2 vodstvo Mladosti. Pred sam kraj utakmice pokušao se Petruša još jednom upisati među strijelce, ali Mihovilić mu to ne dozvoljava.

Iako je prije same utakmice ovo izgledalo kao laka utakmica i lako osvojena nova tri boda, s obzirom da je Samobor uvjerljivo posljednji u poretku, pokazalo se da su gosti ipak vrlo tvrd orah i da prema prikazanoj igri nikako ne spadaju na začelje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook