Prethodni članak
Sljedeći članak

MLADOST MB - STRAŽA: U lošoj predstavi Straža do minimalne pobjede

U zadnje tri utakmice Mladost je osvojila 7 bodova, bez poraza i s nestrpljenjem je očekivala utakmicu protiv Straže


Zanimljiva se utakmica očekivala u Mariji Bistrici, gdje je Mladost dočekala Stražu. U zadnje tri utakmice Mladost je osvojila 7 bodova, bez poraza i s nestrpljenjem je očekivala utakmicu protiv Straže, od koje je na ljestvici bila udaljena 3 boda. S druge pak strane Straža ima ove sezone promjenjive rezultate, a u dvije utakmice prije ove doživjela je dva poraza.

U lošem poluvremenu Straža do vodstva

U prvih 45 minuta nismo vidjeli blistav nogomet. Dapače, puno grešaka vrlo malo prilika obilježili su taj dio igre, no i to je bilo dovoljno da gosti stignu do vodstva. Mladost je imala najbolju priliku odmah u 1. minuti, kada je Valentin Mesar nabacio s desne strane, a na 3 metra od gola sam se našao Marko Pisk, ali pucao je preko gola.

Gosti imaju kakvu takvu priliku u 12. minuti, kada se Kristijan Valjavec probio po desnoj strani, nabacio, a nakon odbijene lopte Marijan Boršić puca s 15 metara, ali bezopasno, pa domaći golman Kristijan Škvorc lako hvata loptu. Valjavec pokušava i u 19. minuti, kada je uzeo jednu loptu na centru pa pucao sa 20 metara, ali slabo. No, u 34. minuti Valjavec je opet oduzeo jednu loptu, točnije sretno se do njega odbila od Ivana Rafaja. Ovaj puta spustio se do 16 metara i pogodio uz samu stativu za 0:1. Do kraja Mladost je pokušavala, ali i dalje neučinkovitim dugim loptama i ubacivanjima. U 36. minuti Mesar je opet tražio Marka Piska, ali je lopta ispred njega izašla u gol aut, a u 45. minuti, nakon kornera i odbijene lopte Mesar sa 20 metara puca preko gola. Tako je Mladost ostala bez udarca u okvir gola u prvom poluvremenu.

Mladost pokušavala, ali bez uspjeha

U nastavku, u 48. minuti još je jedna izgubljena lopta domaćina mogla biti kobna. Valjavec je nabacio, a Renato Polajžer puca iz prve sa 10 metara preko gola. U 50. minuti pokušava Mladost po desnoj strani. Filip Tomurad daje za Mesara, koji vrača povratnu na Kristijana Brleka, koji puca u blok. U 58. minuti Mesar se odlučuje iznenada na udarac iskosa sa 35 metara, a lopta prolazi pola metra kraj stative. U 61. minuti prvi udarac u okvir gola domaćina.

Iz slobodnjaka je dobro potegnuo Dario Frajtak, al udaljenost preko 25 metara, pa je Ivan Novak na golu Straže uhvatio loptu, koja i minutu kasnije kada je sa još veće udaljenosti probao Kristian Klarić. U 72. minuti Marko Muhek je dobio loptu od Tomurada na desnoj strani ali ubačaj je završio u gol autu. U 81. minuti Mihael Belko se našao u dobroj poziciji, nakon što se prikrao iza leđa obrane gostiju, ali iskosa da 7-8 metara pucao je pored gola. U samoj završnici u napad domaćina otišao je i stope Marko Kikić, koji je najprije u 87. minuti na jednu dugu loptu igrao glavom, ali bezopasno, a u 89. je smirio loptu na 13 metara iskosa i pucao nogom pored gola.

Zbog općeg napada domaćina gostima se u 90. minuti ukazala prilika iz kontre, pogotovo kada je Klarić izgubio korak i pao pa je mladi Polajžer izbio sam pred Škvorca, ali je otišao s loptom preblizu gol aut crte, pa je Rafaj stigao otkloniti opasnost. Na kraju u slaboj predstavi sva tri boda za Stražu. U domaćem taboru razočaranje, pa nitko nije bio voljan komentirati. Željko Hohnjec, trener Straže Željko Hohnjec izdvojio je težak teren i dodao: ''Po takvom terenu igrao je samo gornji dio i glava kod igrača, ali uspjeli smo smiriti ratobornog domaćina i mislim da smo zasluženo došli do 3 boda. Makar je to bila gotovo ne-gledljiva utakmica i za gledatelje i za nas trenere, ali i fer i mirna sa, čini mi se samo jednim kartonom zbog napucavanje lopte.''

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook