Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladi Zabočanin u finalu METRO Junior Top Chefa

Mladi kuhari morali su impresionirati žiri jelom od zadanih namirnica: šparoga, školjki, škampa, fuža i riže


Na sučeljavanju projekta METRO Junior Top Chef, održanom u restoranu Kukuriku, pod mentorstvom Nenada Kukurina, uz podršku Marinka Blečića i Žane Jelić iz METRO-a, odlučio je da Željko Ban iz Pule, Tibor Klobučar iz Zaboka i Gabriela Filca iz Opatije zaslužuju mjesto u finalu projekta edukacije mladih kuhara. Mladi kuhari morali su impresionirati žiri jelom od zadanih namirnica: šparoga, školjki, škampa, fuža i riže.


Željko, Tibor i Gabriela sudjelovat će u trodnevnoj edukaciji u kulinarskom institutu Kul IN u Sisku pod vodstvom vrhunskih kuhara i mentora projekta Nenada Kukurina, Maria Mihelja i Konstantina Lukianenka. - Rado sam se drugu godinu zaredom pridružio METRO Junior Top Chefu, jer ovim projektom zajedno potičemo mlade da idu naprijed, da dobiju ambiciju i izgrade strast za kuhanjem. Hrvatska je turistička zemlja kojoj za vrhunski turistički proizvod trebaju educirani kuhari. Današnji dan bila je izvrsna prilika za mlade da vide i probaju nešto novo i drugačije. Ispočetka je bilo malo treme u kuhinji, ali kandidati koji su slušali savjete bolje su se snašli i radili manje grešaka, ali na greškama se uči - izjavio je Nenad Kukurin, glavni kuhar i vlasnik hotela Kukuriku te mentor u projektu.


Željko, Tibor i Gabriela za titulu METRO Junior Top Chefa 2017. u finalu projekta sučelit će se s Antoniom Detićem, Marinom Šarićem i Andreom Mikinac koji su bili najbolji na sučeljavanju u Zagrebu. U finalu u travnju kandidati će dobiti namirnice i jelo koje moraju pripremiti, a najbolji će osvojiti dvomjesečnu edukaciju na kulinarskom institutu Kul IN koji s ALMA la Scuala Internazionale di Cucina Italiana razvija programe profesionalnog usavršavanja kuhara.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook