Prethodni članak
Sljedeći članak

[MLADI ZABOČANI ODLUČILI] 'Kup zabočkih kvartova – uredi svoj kvart' dobio najviše glasova

Zabočani od 15 do 30 godina su mogli glasati za naj projekt u Zaboku


Zabočani od 15 do 30 godina jučer su mogli glasati za naj projekt u Zaboku. U konkurenciji su bila četiri projekta. Kup zabočkih kvartova - uredi svoj kvart, Parkić za pse i Piknik kod vidikovca Vodosprema te ŠUDIGO playground, a najviše je glasova dobio projekt Kup Zabočkih kvartova – uredi svoj kvart. To je malonogometni turnir koji će na jednom mjestu okupiti ekipe iz svih kvartova pod okrugom grada Zaboka. Na turniru će sudjelovati 20-ak ekipa te više od 120 igrača. Pobjednik turnira ostvaruje mogućnost da učini nešto za dobrobit svog kvarta te mu ostaje na izbor hoće li urediti dječje igralište, park ili sportsko igralište.

Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla s partnerima Mrežom udruga Zagor te gradovima Zabokom, Pregradom i Klanjcem provodi projekt „Uzmi pare i napravi nešto za mlade: Participativnim proračunom do aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnoj zajednici“.  Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 54.000 kuna te traje do 30. studenog 2019. godine.

Cilj projekta je poticanje aktivnog sudjelovanja mladih u procesima donošenja odluka u lokalnoj zajednici te jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka. Participativni proračun za mlade provest će se u Pregradi, Zaboku i Klanjcu.

Podršku glasanju dao je i Grad Zabok, a samo glasanje posjetila je zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook