Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladen Kušec predstavio svoju novu knjigu i s publikom podijelio anegdote, uspomene i stihove

U Knjižnici u Donjoj Stubici, povodom Mjeseca knjige, predstavljena je knjiga ''Zagonetno putovanje: Priče, bajke i legende''


Brojne Stubičance jučer je na predstavljanju svoje knjige nasmijao i raznježio legendarni pjesnik, pisac, književnik, publicist i novinar Mladen Kušec. U Knjižnici u Donjoj Stubici, povodom Mjeseca knjige, govorio je o svojem novom uratku, knjizi ''Zagonetno putovanje: Priče, bajke i legende''.

Knjiga je to o putovanju Hrvatskom. Kad putuješ, gledaš oko sebe i čuda vidiš. Gdje god sam proputovao, napisao sam nešto. Sve je puno vila, vilenjaka, osobenjaka, čudaka i neobičnih leptira. Bajke su izmišljene, ali prema istinitim događajima i svemu što sam vidio oko sebe – rekao je Kušec, dodavši kako svaka od dvadesetak priča ima ili svoj ljubavni završetak ili barem mali dio o ljubavi.

Među bajkama našla se i priča o Krapini, a obzirom da mu ovo nije prvo gostovanje u stubičkome kraju, 80 – godišnji pripovjedač u Stubici je već kao doma. Odmah na početku druženja, Kušec se prvo zaputio k najmlađoj publici, djevojčicama u prvom redu, kojima je ispričao neke svoje anegdote. – Djetinjstvo je najveći dar koji dobiješ. Kroz svoj rad s djecom želim im pokazati da postoje i druge stvari osim tehnologije – istaknuo je.

Ispričao je i kako je pisati počeo čuvajući djecu svoje starije braće i sestara. – Pisao sam za njih pjesme da bi ih zabavio, jer inače što god oni napravili, ja sam bio kriv. Tada nisam ni slutio da ću pisati, a danas imam preko sto knjiga – rekao je ovaj simpatični radijski voditelj, koji je kroz svoje emisije i rad s djecom obilježio djetinjstvo mnogih generacija, a otkrio je i kako slušati djecu, pričati s njima i izvući iz njih maksimum.

U glazbenom dijelu večeri nastupila je Nika Žagar na gitari, učenica petog razreda osnovne i četvrtog razreda glazbene škole, a Kušec je pri kraju druženja najavio svoju sljedeću knjigu, ''Tajne Medvednice'', s kojom će u Stubicu stići već na proljeće, kada će zasigurno ponovo svojim dosjetkama, anegdotama i stihovima nasmijati i zabaviti okupljene.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook