Prethodni članak
Sljedeći članak

Mlada zagorska šminkerica surađuje s najpoznatijim kozmetičkim brendovima poput L'Oreala i Garniera

Sve što sam naučila o kozmetici i šminkanju naučila sam od stranih YouTuberica pa sam osjetila potrebu da i ja drugim curama prenesem sve što znam i to na našem jeziku. Reakcije na moje video priloge su odlične – otkrila nam je Lucija


ZL: Lucija, kada te je počelo zanimati šminkanje? Je li to ljubav od malih nogu kada gotovo sve djevojčice mamama kradu ruževe i maskare?
Lucija: Kozmetika me počela intenzivnije zanimati tek u trećem srednje kada sam na internetu otkrila beauty zajednicu. Prije se nisam pretjerano šminkala, iako ponekad jesam zavirila u maminu torbicu sa šminkom poput svih djevojčica. Istovremeno sam se prijavila na natječaj kako bi postala autorica na tada najvećem beauty portalu u regiji. Kada sam postala dio tog tima tada je započela moja ljubav prema kozmetici kakvu danas poznajem i to iskustvo pomoglo mi je da otvorim svoj blog i budem dio svega čime se danas bavim.


ZL: Iza tebe su već neka postignuća kada je svijet šminkanja u pitanju. Možeš li nam spomenuti najveće uspjehe?
Lucija: Vođenje beauty bloga iz hobija se može pretvoriti u pravi posao pa sam tako u pet godina koliko se time bavim ostvarila razne ciljeve koje sam si postavila, ali i doživjela mnoga iznenađenja. Prvu veću suradnju ostvarila sam u svibnju 2015. godine kada sam sudjelovala u video projektu u suradnji s Maybelline New Yorkom. Nakon toga imala sam još jednu veću suradnju sa spomenutim brendom, a danas aktivno surađujem s više od 30 domaćih i stranih brendova poput Olivala, The Balma, Avona, Douglasa, L'Oreala, Bipe, Essencea, Eucerina, Garniera... Posljednja kampanja u kojoj sam sudjelovala bio je Avon Makeup Challenge u organizaciji Fashion.hr televizije. Uspješno sam prošla u drugi krug natjecanja koji se očekuje krajem godine. Prošle godine po prvi puta sam imala priliku putovati zahvaljujući blogu - Avon me odveo u Ljubljanu, a kozmetika Aura na dvodnevno putovanje u Niš u posjet njihovoj tvornici. Velikim uspjehom smatram i broj ljudi koji me prati na mojim društvenim mrežama, jer, da njih nema ne bi imala za koga stvarati sadržaj niti bi dobivala prilike kakve sada imam.


ZL: Tvoji video prilozi na YouTubeu bilježe na tisuće pogleda. Kako si došla na ideju da ih snimaš i čime se vodiš kada pronalaziš teme?
Lucija: YouTube je platforma koja je u svijetu popularna već godinama, a procvat je kod nas doživjela tek u posljednje vrijeme. Sve što sam naučila o kozmetici i šminkanju naučila sam od stranih YouTuberica pa sam osjetila potrebu da i ja drugim curama prenesem sve što znam i to na našem jeziku. Reakcije na moje video priloge su odlične. Cure često same predlažu ono što bi voljele gledati, ali većinu inspiracije ipak crpim na internetu ili mi se ideja sama stvori. Jedan od najgledanijih videja na mom kanalu je onaj u kojem isprobavam šminku iz zabočkog kineskog dućana - trenutno ga je pogledalo više od 70 tisuća ljudi!


ZL: Pitaju li te prijateljice za savjete kada je šminkanje u pitanju? Šminkaš li ih?
Lucija: Sve ženske osobe u mom životu oduševljene su time što radim i koliko znam o šminkanju pa često traže da ih našminkam za posebne prilike. Meni je užitak šminkati ih jer je svako lice drukčije i mogu se koristiti različite tehnike, a njihov osmijeh na licu kad se pogledaju u ogledalo nakon što ih našminkam je neprocjenjiv!


ZL: Budući da je šminkanje tema koja zanima većinu žena, možeš li za naše čitateljice otkriti koje su najveće make - up pogreške, odnosno što nikako ne bi smjele činiti kada se šminkaju?
Lucija: U make - upu nema pravila - bitno je da nosimo ono u čemu se dobro osjećamo. Ipak, postoje neke greške koje se često rade, a ja ću spomenuti one koje smatram najvažnijima. Prvenstveno je potrebno odabrati odgovarajuću nijansu pudera i nikako ga ne zaboraviti nanijeti i na područje vrata kako bi izgledao prirodnije. Druga stvar koja je jako važna je uvijek imati uredne i uređene obrve (nemojte previše čupati) jer su one okvir lica. Djevojkama s malim očima ne preporučujem nanošenje velike količine crne olovke jer ona vizualno smanjuje oči. I ne zaboravite njegovati svoju kožu, jer, uzalud sva šminka ako se dobro ne brinete za svoju kožu!


ZL: Kakvi će biti trendovi ove jeseni, kada je šminkanje u pitanju?
Lucija: Jesenski make-up već nekoliko sezona obilježavaju crveno-smeđi i brončani tonovi na kapcima uz neizbježnu liniju tuša, tamne usne boje trule višnje ili smeđe boje, a na licu tamnije rumenilo i highlighter. Čini mi se da su i ovosezonske kolekcije sličnog koncepta.

Ako o Luciji ili njezinu radu želite saznati više otiđite na blog www.lux-lucis.eu, YouTube – u Lux Lucis, Facebook - u Lux Lucis ili Instagramu _luxlucis_

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook