Prethodni članak
Sljedeći članak

Mještani Svetog Mateja donijeli odluku da prelaze na Zagorski vodovod

Odluku su donijeli nakon što su im se konstantno pojavljivali problemi s opskrbom te zdravstveno neispravnom vodom


Mještani Svetog Mateja jučer su na sastanku održanom u Vatrogasnom domu donijeli odluku da prelaze na sustav Zagorskog vodovoda.

Sastanak je održan s načelnikom Gornje Stubice Jasminom Krizmanićem, njegovim zamjenikom načelnika Vladimirom Škvorcem te s predstavnicima Zagorskog vodovoda d.o.o., direktorom Mariom Mihovilćem i rukovoditeljem Odjela tehničke podrške i upravljanja investicijama Milanom Škrnjugom.

Nakon što su predstavnici Zagorskog vodovoda mještanima Svetog Mateja prezentirali uvjete, rokove i mogućnosti priključenja na Zagorski vodovod, mještani su donijeli Odluku da prelaze na sustav Zagorskog vodovoda. U narednom periodu će djelatnici Zagorskog vodovoda obići teren te početi s pripremom za izgradnjom mreže. 

Općina Gornja Stubica je na inicijativu mještana Svetog Mateja najprije organizirala sastanak načelnika Općine Jasmina Krizmanića i zamjenika načelnika Vladimira Škvorca s mještanima vezano uz problematiku lokalnog vodovoda, a zatim i s predstavnicima Zagorskog vodovoda te će mještanima pružiti tehničku i administrativnu podršku kako bi se pravno regulirali odnosi i prelazak na sustav javnog isporučitelja vodnih usluga.

Načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić obratio se mještanima Svetog Mateja te izrazio zadovoljstvo i zahvalio im što su donijeli ovakvu Odluku. Istaknuo je da prelaskom na sustav Zagorskog vodovoda mještani Svetog Mateja dobivaju sigurnost obskrbe pitkom vodom koja je zdravstveno ispravna, što znači da u budućnosti više neće biti nestašice vode uslijed sušnog razdoblja kao što je bio slučaj ove i predhodnih godina s lokalnim vodovodom. Naglasio je i da se nada da će ova Odluka mještana Svetog Mateja biti poticaj i drugim lokalnim vodovodima kojih ima više od 15 na području Općine Gornja Stubice da u narednom periodu donesu Odluke o prelasku na sustav Zagorskog vodovoda kako bi se mogla izgraditi mreža i izvršiti priključenje jer im jedino to jamči da imaju opskrbu ptikom vodom tijekom cijele godine pogotovo uzimajući u obzir stanje mreža lokalnih vodovoda i nestašicu vode uslijed sušnog razdoblja.

Na sastanku su bili nazočni i potpredsjednik Općinskog vijeća Općine Gornja Stubica iz Svetog Mateja Ivan Bigec, zatim predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Sveti Matej II Damir Fuček zajedno s članovima Vijeća Mjesnog odbora te predsjednik Vodovodnog odbora Sveti Matej II Mario Fuček. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook