Prethodni članak
Sljedeći članak

Mještani Brestovca Orehovičkog dostojno predstavili svoje mjesto na Susretima Brestovaca Hrvatske

Pedesetak predstavnika je svojom spretnošću i zalaganjem osvojilo pehar i donijelo ga u Zagorje


Prošle subote su u Brestovcu Požeškom održani 17. Susreti Brestovaca Hrvatske. Mještani Brestovca izmjerili su snage kroz niz igara u kojima su sudjelovale i muške i ženske ekipe (pikadu, beli, stolnom tenisu, malom nogometu, odbojci šahu, ribolovu, potezanju užeta).

Ove godine, spretnošću i zalaganjem, pehar je osvojilo i u Zagorje donijelo pedesetak predstavnika Brestovca Orehovičkog. Načelnik općine Bedekovčine, Darko Ban se također u Slavoniji pridružio kao jedan od navijača.

Od dolaska, koji su domaćini uveličali nastupom članova KUD-a „Berda“ , do podjele priznanja i pehara i plesnog druženja raspoloženje svih sudionika bilo je vedro i pozitivno.

Prije više od 17 godina došlo je do ove lijepe ideje da se povežu mjesta s nazivom Brestovec programom jednodnevnog okupljanja i druženja uz rekreativne aktitivnosti. Već 14 godina u program se, na poziv organizatora, uključuje i Brestovec Orehovički. Tri godine odlaze mještani u posjetu, a četvrtu su domaćini. Program se provodi uz podršku sponzora, donatora i samih sudionika.  Odlasku zagorske ekipe ove godine pomogli su Krapinsko-zagorska županija, Općina Bedekovčina i Caffe bar „Centar“.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook