Prethodni članak
Sljedeći članak

Miris kobasa i ćevapa u crkvi

Nedopustivo je da prostor pokraj svetišta Majke Božje Bistričke, zbog asortimana koji trgovci nude na svojim štandovima,


Nedopustivo je da prostor pokraj svetišta Majke Božje Bistričke, zbog asortimana koji trgovci nude na svojim štandovima, nalikuje Šapcu. Krajnje je neprimjereno da sa štandova kod samog ulaza u crkvu vise štrample, gaće i grudnjaci, plastični mačevi i pištolji. Nitko razborit ne može reći da to izgleda lijepo - komentirao je član bistričkoga Poglavarstva, Josip Janžek, na sjednici Poglavarstva.


Miris kobasa u crkvi

Komentirajući ponudu na štandovima u Zagrebačkoj ulici podno crkve Majke Božje Bistričke, s Janžekovim mišljenjem složili su se ostali članovi Poglavarstva, dodajući kako je uz neprimjeren asortiman neprilično i da tijekom mise u crkvu do samog oltara nadiru mirisi pečenih kobasica i ćevapa sa štandova pečenjarnica koje su smještene u neposrednoj blizini crkve.

Rektor svetišta, Zlatko Koren, složio se s članovima Poglavarstva kako bi blizu svetišta trebalo smjestiti štandove na kojima se prodaju samo izvorni zagorski i bistrički suveniri, odnosno proizvodi starih zanata poput licitara, medičara i grnčara.

- Na taj bi se način pokušao smanjiti utjecaj raznih kineskih proizvoda. Naravno, ta će se roba i dalje prodavati u Mariji Bistrici, no trgovci će za nju morati pronaći drugo mjesto koje sigurno neće moći biti odmah pokraj ulaza u crkvu - istaknuo je Stjepan Muhek, načelnik Marije Bistrice.

Plan se neće mijenjati

Plan rasporeda kioska i tržnog prostora u Mariji Bistrici zaključkom Poglavarstva neće se bitno mijenjati u odnosu na prošlu godinu. Naime, prošlogodišnjim planom usklađenim s urbanističkim planovima Općine, koji je na početku izazivao revolt trgovaca, počeo se provoditi red koji bi trebao pridonijeti ljepšem izgledu mjesta, ali i boljoj i većoj protočnosti prometa u Mariji Bistrici.

S dužnicima nema obnove ugovora

Prema riječima načelnika Stjepana Muheka, svi zakupci koji nisu podmirili dugovanja iz prethodnih godina, ove godine neće moći obnoviti ugovor o zakupu tržnog prostora. Ukupni se dug zakupaca već nekoliko godina kreće oko 150.000 kuna, a s obzirom na to da taj novac predstavlja znatnu stavku u općinskom proračunu i namjerava se utrošiti za komunalnu infrastrukturu, Općina ga se ne namjerava odreći.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook