Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministarstvo uprave: Nisu utvrđene nepravilnosti rada općinskog vijeća

Nakon prijave inspekciji i pritužbe na rad predsjednika vijeća koju je podnio vijećnik Nikola Kristić, stigao je odgovor Ministarstva uprave


Posljednja prije ljetne stanke, jučer je održana 12. sjednica Općinsko vijeća Stubičkih Toplica, nakon koje je poznat izvođač radova na reciklažnom dvorištu.

Naime, vijeće je jednoglasno odabralo Niskogradnju Hren, koja je ponudila izvršiti radove za 3 298 778, 50 kuna bez PDV – a, što je i bila najpovoljnija ponuda u startu, čak i manja od predviđene vrijednosti samih radova. Na natječaj su pristigle tri ponude, međutim dvije su odbijene zbog neispunjenih traženih zahtjeva i kriterija, stoga je ponuda Niskogradnje Hren jedina preostala, a koja je i ispunila sve zahtjeve i dala najpovoljniju ponudu.

Vijeće je donijelo i odluku o kupnji nekretnina za potrebe parkirališta kod Osnovne škole Vladimir Bosnar Stubičke Toplice, kao i Odluku o izmjenama i dopunama Pravilnika o utvrđivanju kriterija i postupka za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima s područja Općine Stubičke Toplice. Naime, kako je pojasnio predsjednik vijeća Nedjeljko Ćuk, preporuke su HOK – a da se jedinice lokalne samouprave uključe i podrže obrtnička zanimanja stipendiranjima, što se pokazalo vrlo dobrim, jer se više djece upisalo u obrtnička zanimanja. – To je dopuna Pravilnika, kojom nećemo zakinuti ostale koji će se prijaviti za stipendije prema dosadašnjim kriterijima, već ćemo omogućiti da bilo koje dijete dobije stipendiju za sva obrtnička zanimanja, bez obzira na socijalni status i uspjeh – rekao je Ćuk.

Ponovo je potegnuto pitanje sportske dvorane od strane vijećnice Sabine Frgec, a načelnik Josip Beljak istaknuo je kako će prijedlog rješenja sportske dvorane biti predstavljen na sljedećoj sjednici u rujnu, kada će svi vijećnici moći dati svoje prijedloge i sugestije.

Jedna od točaka dnevnog reda bilo je i predstavljanje odgovora Ministarstva uprave na pritužbu vijećnika Nikole Kristića na rad predsjednika Općinskog vijeća. Naime, Kristić je Ministarstvu uprave podnio pritužbu na rad predsjednika vijeća i na pokušaj falsificiranja zapisnika te naveo kršenje odredbi Poslovnika Općinskog vijeća. Ministarstvo uprave  u odgovoru navodi kako, nakon pregledane dokumentacije, ''nisu utvrđene nepravilnosti koje bi utjecale na zakonitost 9. sjednice Općinskog vijeća''.

Obzirom da Kristić nije bio prisutan na jučerašnjoj sjednici, za komentar smo upitali predsjednika vijeća Nedjeljka Ćuka. – Minsitarstvo je dalo zaključak u pravnom dijelu jasno i glasno, kako nisu utvrđene nikakve nepravilnosti. Teško je često kad se netko s nečim ne slaže, pa i osobna neslaganja postanu problem. No, svi su mi tu domaći, Nikola nije baš domaći, doselio je prije nekoliko godina, no nitko nema ništa protiv njega. Molili smo ga da se uključi, sam kao jedinka ne može ništa, onda nastane zid i kontriranje i dolazi do iskrica. No, te stvari bi uvijek trebalo rješavati ''u kući''. Isto tako, od prvog dana sam tu i nisam nikada ni pomislio da bi netko falsificirao zapisnik – rekao je Ćuk.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook