Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar zdravlja: 'Organizacija u zabočkoj bolnici je iznadprosječna'

Tehnički ministar Dario Nakić posjetio je danas Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana, kao i Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.


Ministar zdravlja Dario Nakić stigao je u službeni posjet Krapinsko-zagorskoj županiji u sklopu kojeg je posjetio Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana, kao i Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. U OB Zabok dočekao ga je župan Željko Kolar sa suradnicima, kao i ravnatelj Tihomir Vančina, a obzirom da je u tijeku predizborna kampanja, stigli su i kandidati HDZ-ove liste za Sabor iz III. izborne jedinice na čelu s nositeljem liste Žarkom Tušekom, kao i čelnik Laburista Tomislav Končevski.

U zabočkoj bolnici održan je i sastanak iza zatvorenih vrata, nakon kojeg je ministar s domaćinima obišao dijelove bolnice, kao što je to kasnije učinio i u Krapinskim Toplicama, gdje ga je, uz županijsko vodstvo, dočekala i ravnateljica Željka Žnidarić.

-Nakon što smo završili projekt sanacija bolnica, imao sam plan posjetiti sve bolnice u Hrvatskoj, a posebno Opću bolnizu Zabok koja ima važno mjesto u našem zdravstvenom sustavu. Drago mi je da sad ovdje vidim da je lokalna zajednica jako puno zainteresirana i da je cijelo vrijeme vodila računa o zabočkoj bolnici i to je jedan od razloga zašto su i organizacijski standardi i pristup na većoj razini od onoga što je slika i prosjek unutar Hrvatske. Isto tako, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice jedna je ustanova kroz koju Hrvatska prednjači u jednom segmentu fizikalne terapije i to je mjesto gdje se oslobađa puno prostora za nešto što, nažalost, mi nemamo dobro iskorišteno, a to je zdravstveni turizam. I to je ono što mislimo ponuditi ne samo našim građanima, nego i građanima Europske unije i drugih zemalja, dakle, usluge medicinske rehabilitacije – rekao je ministar Nakić.

Nakon razgovora s ministrom u OB Zabok, župan krapinsko – zagorski Željko Kolar rekao nam je kako bi volio da je ministar bolnicu posjetio ranije.

-Volio bih da je ministar posjetio bolnicu dok nije bio tehnički ministar jer sada više ne može donositi nikakve odluke, nego možemo samo razgovarati o zdravstvenom sustavu i eventualno o tome kako bi taj sustav mogao i trebao izgledati u budućnosti. Ono što je ministar i sam ovdje rekao je da je OB Zabok odlično organizirana, a to je prije svega zahvaljujući njihovim zaposlenicima, liječnicima, sestrama, tehničarima i svem ostalom osoblju, a isto tako i Županiji i Upravnom vijeću, jer smo uvijek vodili brigu u zdravstvenom sustavu u maniri dobrog gospodara – naglasio je župan Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook