Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar uprave Kuščević odlazi iz Vlade!


Ministar uprave Lovro Kuščević, kako je kazao premijer Plenković podnio je ostavku, odnosno dao svoj mandat na raspolaganje prenosi portal vijesti.hr.

Premijer Plenković prihvatio je njegovu ostavku te poručio kako ministar Kuščević odlazi iz Vlade.

- Ministar Kuščević i ja razgovarali smo i po mom povratku iz Poljske i preko vikenda i danas. On je dao na raspolaganje svoj mandat i ministra uprave i političkoga tajnika HDZ-a. Kao predsjednik Vlade i predsjednik stranke prihvatio sam tu njegovu ostavku i on će napustiti obje dužnosti. Vratit će se u Hrvatski sabor. S obzirom na okolnosti koje traju proteklih tjedana u javosti, i očito u medijima, procijenili smo da se time čini i velika šteta i njemu osobno kao i Vladi i Hrvatskoj demokratskoj zajednici te da to nema nikakvoga daljnjega smisla. Ono što dalje slijedi je naravno da Ministar Kuščević u okviru svojih aktivnosti riješi sve te nedoumice koje se postavljaju u javnosti te na naj način nastavi svoje političko djelovanje - poručio je Plenković, prenosi vijesti.hr.

 - Kao što je gospodin predsjednik i premijer kazao, ja sam svoj mandat dao na raspolaganje. Gospodin Plenković ga je prihvatio. Ja sam odgovoran političar, dugo sam u politici, imam iza sebe tri mandata općinskog načelnika, dbva mandata županijskog vijećnika. Tri puta sam imenovan za ministra i jasno mi je da ova negativna medijska percepcija, temeljena na neosnovanim napadima na mene predstavlja veliki teret i na stranku i na Vladu. Ja ne želim da ova vlada koja dobro radi, koja ima izvrsne rezultate, da joj ja budem uteg kako ti rezultati ne bi bilo još bolji. Ponosan sam na sve što sam napravio u moja tri mandata općinskog načelnika, u mandatu županijskog vijećnika, ponosan sam i na sve što sam napravio i u tri ministarska mandata. Dakle, na sve stanove koje smo dodijelili prema zakonu kojeg sam ja predložio Vladi RH za naše obitelji. Ponosan sam na milijarde koje sam povukao iz Europske unije - rekao je Kuščević.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook