Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar prometa stiže vlakom u Zabok gdje će potpisati ugovor vrijedan 614 milijuna kuna

Kako su najavili iz ministarstva, ministar Butkovića će prema Zaboku krenuti vlakom iz Zaprešića, istom dionicom koja će biti obnovljena kroz projekt


Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković će u četvrtak, 9. studenog sa ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Tomislavom Petricom i predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture, Ivanom Kršićem, u Zaboku potpisati ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta modernizacije i elektrifikacije željezničke pruge Zaprešić – Zabok.

Tim će se ugovorom HŽ Infrastrukturi dodijeliti više od 614 milijuna kuna bespovratnih sredstava za modernizaciju i rekonstrukciju 24 kilometra željezničke pruge između Zaprešića i Zaboka, čime će se skratiti vrijeme trajanja putovanja te omogućiti uključivanje pruge u prigradski promet Grada Zagreba.

Kako su najavili iz ministarstva, ministar Butkovića će prema Zaboku krenuti vlakom iz Zaprešića, istom dionicom koja će biti obnovljena kroz projekt, a sam ugovor za obnovu i modernizaciju pruge bit će prigodno potpisan na zabočkom kolodvoru.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook