Prethodni članak
Sljedeći članak

MINISTAR KUŠČEVIĆ U KRAPINI: Ova je županija razvijena, no pred nama je još mnogo izazova

Ministar uprave i politički tajnik HDZ – a Lovro Kuščević sastao se s kolegama iz krapinsko – zagorskog HDZ - a


Ministar javne uprave i politički tajnik HDZ – a Lovro Kuščević posjetio je danas krapinsko – zagorski HDZ. Prvo je održao sastanak s gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem s kojim je razgovarao o aktualnim gradskim projektima, a nakon toga je održana proširena sjednica Županijskog odbora HDZ – a na kojoj su, uz Kuščevića, prisutni bili svi HDZ – ovi načelnici, gradonačelnici, gradski, općinski i županijski vijećnici.

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović upoznao je Kuščevića s realiziranim projektima u proteklih 5 godina mandata, ali i projektima koji su realizirani za vrijeme ove Vlade, istaknuvši i određeni prioritete koje Grad Krapina ima. – Iako je Krapina županijsko središte, činjenica je da smo jedna od najmanjih, ako ne i najmanja sredina u Hrvatskoj. Tu spadamo u neki prijelazni oblik između ruralnog područja i većeg urbanijeg i naši fiskalni kapaciteti su premal da bi mogli pratiti potrebe građana – rekao je Gregurović. Najavio je proširenje kapaciteta dječjeg gradskog vrtića, temeljem Odluke koja je danas donesena na Vladi.

Predsjednik ŽO HDZ-a Krapinsko – zagorske županije Žarko Tušek pozdravio je političkog tajnika i ministra uprave Lovru Kuščevića, kojemu je ovo bio prvi radni posjet zagorskom HDZ-u. Tušek je rekao kako se s političkim tajnikom razgovaralo o stanju u stranci, potrebama stranke koje postoje na razini općinskh, gradskih te županijskih organizacija te analizirala aktualna politička scena na području Krapinsko – zagorske županije, perspektiva Hrvatske demokratske zajednice, sve ono što je pred strankom; pripreme za sve izborne cikluse koji su pred njima. Konkretno, rekao je Tušek, razgovaralo se i o politici Vlade RH, o politci Vlade prema jedinicama lokalne i područne samouprave u smislu daljnjeg poboljšanja komunikacije i pospješavanja projekata koji su bitni za razvoj jedinica lokalne samouprave koje stvaraju zagorski načelnici i gradonačelnici.

- Ova županija je razvijena, ali postoji još mnogo izazova, posebice zbog brdsko – planinskog reljefa. No, Vlada Republike Hrvatske u Krapinsko – zagorsku županiju trenutno investira preko milijardu i 500 milijuna kuna. Evo i danas je na sjednici Vlade donesena odluka o financiranju 10 vrtića u vrijednosti od 4 milijuna kuna – istaknuo je ministar i politički tajnik HDZ – a. Osvrnuo se i na reformu javne uprave govoreći da će njegovo ministarstvo nastojati razvijati regionalnu jednkost kako bi ljudi imali jednake prilike u svim krajevima Hrvatske. – Uložit ćemo 500 milijuna kuna u digitalizaciju javne uprave, a pripremamo i izmjene Zakona o lokalnim izborima koji bi omogućio preferencijalno glasovanje i na lokalnoj, odnosno regionalnoj, razini – dodao je Lovro Kuščević.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook