Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Dobrović u Zagorju: 'Zagorje se prečesto zanemari!'

Ministar zaštite okoliša i prirode posjetio je Krapinske Toplice i Zabok, a poslijepodne će posjetiti i tvrtku Straža plastika iz Huma na Sutli.


MOST-ov tehnički ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović posjetio je danas Zagorje, a tom prigodom smo u redakciji Zagorskog lista s ministrom razgovarali o aktualnoj temi donošenja Plana gospodarenja otpadom, budućnosti regionalnog Centra za gospodarenje otpadom 'Piškornica' te očekivanjima MOST-a od predstojećih prijevremenih parlamentarnih izbora.

Kako je u intervjuu, kojeg možete čitati u sljedećem broju Zagorskog lista, rekao ministar Dobrović, povod današnjeg dolaska u Zagorje bila je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine Krapinske Toplice.

- Pozvani smo na svečanu sjednicu i rekli smo 'zašto ne'. Zagorje je je blizu Zagrebu i čini mi se da se prečesto zanemari, a ustvari je to jedno područje puno vrijednih i marljivih ljudi, područje koje ima puno čiste i netaknute prirode, dakle, ima veliki potencijal za ekološke proizvode. No u Zagorju također postoji i mnoštvo obrtnika i poduzeća koji tiho i marljivo rade, proizvode i izvoze, takoreći, neprimjećeni – rekao je ministar Dobrović.

Osim Krapinskih Toplica, ministar Dobrović posjetit će danas i tvrtku 'Straža plastika' iz Huma na Sutli, a u prijepodnevnim satima susreo se i razgovarao u Zaboku s gradonačelnikom Ivanom Hanžekom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook