Prethodni članak
Sljedeći članak

MINISTAR BUTKOVIĆ U ZAGORJU: Krapinsko – zagorsku županiju čeka prometna renesansa

Ministar je na sastanku sa županom Željkom Kolarom razgovarao o temama koje se tiču prometne i željezničke infrastrukture na području županije

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je u posjetu Krapinsko – zagorskoj županiji. U Krapini se sastao se s gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem i saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom, a potom je sa županom Željkom Kolarom održao radni sastanak na kojem su razgovarali o temama koje se tiču prometne i željezničke infrastrukture na području županije.


-Prije sastanka sa županom bio sam na sastanku s gradonačelnikom Zoran Gregurovićem. Ovaj sastanak sa županom dugo dogovaramo i bio je vrlo uspješan. Razgovarali smo o najbitnijim prometnim temama u Krapinsko – zagorskoj županiji te o nastavku infrastrukturnih projekata. Kada je cestovna infrastruktura u pitanju, u Konjščini ćemo potpisati ugovor o obnovi ceste Konjščina – Zlatar Bistrica, razgovarali smo o nastavku izgradnje brze ceste prema Zlatar Bistrici koja bi trebala biti gotova do kraja iduće godine te nastavku tog projekta jednim dijelom prema Brezničkom Humu, a drugim dijelom prema Mariji Bistrici. Razgovarali smo i o cesti Zabok – Krapina, za što su sredstva osigurana te radovi kreću nakon rješavanja imovinsko pravnih odnosa. Nadamo se da će do kraja ove godine ići natječaj za biranje izvođača radova – istaknuo je ministar Butković nakon sastanka. Dodao je kako je na sastanku raspravljano i o problematici ŽUC – eva. Ističe, svjesni su u resornom ministarstvu da oni otežano funkcioniranju budući da pod svojom ingerencijom imaju 21 tisuću kilometara cesta, a prihodi su im 2014. godine drastično smanjeni. – Mi smo Županijskim upravama za ceste rebalansom proračuna ove godine osigurali dodatnih 100 milijuna kuna od čega će i ŽUC Krapinsko – zagorske županije dobiti određena sredstva – naglasio je ministar prometa.


Prema njegovim riječima, razgovaralo se i o željezničkom prometu, naravno o pruzi koja će se obnavljati od Zaprešića do Zaboka, ali i o nastavku obnove prema Krapini i Varaždinu. - Spomenuli smo i kumrovečku prugu koja je vrlo interesantna, a HŽ infrastruktura razmotrit će sve varijante inicijative načelnika i gradonačelnika kroz čije jedinice lokalne samouprave pruga prolazi – rekao je Butković nakon sastanka. Zaključio je da u Krapinsko – zagorskoj županiji postoji pozitivna klima te kako, ako je suditi prema iznosima koji će biti uloženi, našu županiju čeka prava prometna renesansa.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar zahvalio se ministru Olegu Butkoviću i njegovoj ekipi na današnjem odličnom sastanku, vezanom za prometnu infrastrukturu, kako cestovnu traku, tako i željezničku. - Izuzetno je bitno da smo dogovorili jedan kontinuitet radova na brzoj cesti do Zlatar Bistrice i usuglasili se da se osigura kontinuirani nastavak radova barem do Marije Bistrice, što nas posebno veseli. Ministarstvo i Hrvatske ceste imaju sluha za ovaj projekt – rekao je župan Kolar. Župan je najavio i nastavak radova na državnoj cesti od Zagorskih Sela do Razvora, dionice koja ima spremnu projektnu dokumentaciju, a u postupku je i rješavanje imovinsko – pravnih odnosa. Ako sve bude u redu, tender za javnu nabavu možemo očekivati u proljeće iduće godine. - Ono što je također posebno važno za Krapinsko – zagorsku županiju je da je u roku jednog dana Ministarstvo reagiralo na inicijativu triju župana kolega Čačiča, Posavca i mene da se u prometnu strategiju RH uvrsti pruga Čakovec -Varaždin –Lepoglava - Krapina - Zabok, što nam jako puno znači – rekao je župan. Župan računa, ukoliko se pruga Zaprešić – Zabok rekonstruira do 2021. godine, da odmah mogu početi radovi prema Krapini i Varaždinu. - Tamo gdje je došla nova cestovna infrastruktura ili je obnovljena ili smo vratili prometovanje željeznicom, tamo imamo i snažan gospodarski rast. I to je ono što ne može ni jedna županija bez pomoći države i nadležnog ministarstva – zaključio je Kolar, izuzetno zadovoljan što Ministarstvo, HŽ i HC imaju razumijevanja za zagorske projekte.


Sastanku su prisustvovali i direktor Uprave HC-a Josip Škorić te član Uprave HŽ Infrastrukture Nikola Ljuban. Nakon sastanka u Krapini, ministar Butković i župan Kolar otišli su u općinu Konjščina, gdje će biti potpisan Ugovor za izvođenje radova za projekt „Obnova državne ceste DC24, dionica Zlatar Bistrica – Konjščina“. Ugovor će potpisati predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i predsjednik Uprave Colas Hrvatska d.d. Siniša Koščak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8), između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program