Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Božinović upoznao javnost s novom odlukom o vozačima međunarodnog transporta

Ministar je također rekao da će razmotriti otvaranje specijaliziranih trgovina u sklopu tržnica


foto izvor: sreenshot live Index.hr

Održana je pressica Nacionalnog stožera civilne zaštite RH. Ministar Davor Božinović najavio je liberalnija pravila za neke gospodarske subjekte. -Razmatramo mogućnost otvaranja specijaliziranih trgovina u sklopu tržnica, ali ćemo potpisati vrlo striktne mjere, gdje se mora voditi računa o mjerama i ovisno o tome ćemo ostaviti i dalje na snazi - objavio je. Božinović je također govorio i o novim pravilima za vozače.

- Odlučili smo donekle liberalizirati postupak vezan za hrvatske i strane državljane koji voze za hrvatske poslodavce. Oni nakon utovara i istovara sada mogu koristiti samoizolaciju u vlastitom domu. Oni sada mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu, poštujući mjere samoizolacije. Ako primijete simptome, moraju se javiti liječniku. Ako postoje oni koji nemaju uvjete za kućnu izolaciju, oni i dalje mogu koristiti karantene Stožera. Oni čiji je boravak kraći od 24 između utovara ili istovara, oni su dužni to vrijeme provesti u kabini za vozače - rekao je Božinović. Nadalje, Božinović je otkrio podatke o dvojici zaraženih policajaca. Jedan je iz Zagreba, a drugi iz Međimurja. - Policiji su upućene brojne upute o samozaštiti, naravno nije moguće sve predvidjeti. Dogodilo se, ali sustav čini sve kako bi hrvatski policajci bili zaštićeni - istaknuo je.

Alemka Markotić kazala je da je osam bolesnika na respiratoru, od kojih jedan čeka laboratorijski test. Ostalih 70 bolesnika u Klinici su stabilni. - Nadamo se da neće trebati veću potporu. Od njih je troje nešto teže bolesnih - kazala je Markotić, kako piše 24sata.hr

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook