Prethodni članak
Sljedeći članak

Milijun kuna bespovratnih EU sredstava tvrtci Maximus media

Tvrtka će u sklopu projekta nabaviti proizvodnu i informatičku opremu, provesti edukaciju i osposobljavanje za rad na opremi te otvoriti šest novih radnih mjesta


Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je jučer u Zagrebu ugovor o bespovratnim EU sredstvima tvrtci Maximus media iz Krapinskih Toplica za projekt pod nazivom „Opremanje proizvodnih kapaciteta Maximus media“ koji je prijavila na natječaj Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP. Projekt je vrijedan 2,8 milijuna kuna, a tvrtka je dobila bespovratna EU sredstva u vrijednosti milijun kuna.

 „Tvrtka projektom proširuje proizvodne kapacitete i optimizira procese za proizvodnju proizvoda za indoor i outdoor oglašavanje. Tvrtka će u sklopu projekta nabaviti proizvodnu i informatičku opremu, provesti edukaciju i osposobljavanje za rad na opremi te otvoriti šest novih radnih mjesta. Zaposlenici će zahvaljujući novoj tehnologiji raditi bez opterećenja i stresa koji je trenutno prisutan zbog velike količine potrebnog "manualnog rada", uz veću energetsku efikasnost i višestruko manje količine otpadnog materijala“, istaknuo je Damir Šafranko, direktor tvrtke.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u posljednje četiri godine u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. objavilo je ukupno 29 poziva na dostavu projektnih prijedloga vrijednosti 6,2 mlrd. kuna, od čega 21 direktno namijenjenih poduzetnicima u vrijednosti 5,1 mlrd. kuna bespovratnih sredstava.

„Očekujemo da će dodijeljene potpore generirati 7,4 mlrd. kuna investicija, od čega 6,47 mlrd. kuna poduzetničkih investicija. Uz unapređenje poslovanja poduzetnika, poduprtim projektima sačuvat ćemo 17.000 radnih mjesta te otvoriti više od 8.800 radnih mjesta“, istaknuo je Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Poduzetnici iz Krapinsko-zagorske županije od 2015. godine do sada su povukli gotovo 105 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Kroz poticaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u tom je razdoblju financirano sveukupno 93 projekta za poboljšanje konkurentnosti, podršku razvoju malog i srednjeg poduzetništva u turizmu, razvoj poslovne infrastrukture, inovacije, kompetentnost i razvoj te razvoj poslovne infrastrukture.

U 2019. godini planirani su novi pozivi u iznosu većem od 1,6 mlrd. kuna, a uključuju komercijalizaciju inovacija proizvoda/usluga MSP-ova u S3 područjima, jačanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja, transfer tehnologija i novih inovativnih proizvoda MSP-ova, jačanje međusobne povezanosti MSP  kroz klastere i dr. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook