Prethodni članak
Sljedeći članak

MIHOLIĆ: 'Puno je velikih projekata pred realizacijom ove godine'

Općina Zlatar Bistrica u 2019. godini bit će veliko gradilište, uskoro kreće više kapitalnih investicija
M


Da će općina Zlatar Bistrica ove godine biti veliko gradilište, potvrdio je načelnik Žarko Miholić. Pred realizacijom su brojne kapitalne investicije, među kojima se može izdvojiti dogradnja Dječjeg vrtića 'Zlatni dani'. – Za to smo dobili 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava, sklopljeni su ugovori i cjelokupna dokumentacija proslijeđena je nadležnom ministarstvu, čekamo odobrenje i onda kreće uvođenje u posao – kaže načelnik, dodajući da bi dogradnja trebala biti gotova do kraja godine. - Dobit ćemo puno na kvaliteti smještaja, vrtić će moći primiti svu djecu zainteresiranih roditelja, a dobili smo i značajna sredstva za opremanje vrtića – ističe Miholić.

Ove godine kreće još jedan važan projekt, gradnja Ulice hrvatskih branitelja, koja je nastavak Ulice S. S. Kranjčevića i spoj s Gornje Brestovečkom. – Sklopljen je ugovor, odabran izvođač i nadzor, strojevi su već na prometnici, a projekt podrazumijeva izgradnju kolnika s pješačkom stazom, odvodnjom i vodoopskrbom odnosno infrastrukturom. Gradnja ulice u sklopu je centralnog dijela realizacije Prostornog plana uređenja i formiranja centra općine Zlatar Bistrica – pojasnio je načelnik Miholić, a pripremaju se projekti za uređenje još dvije prometnice u centralnom dijelu Zlatar Bistrice, koje su još uvijek u makadamu. – Ovih smo dana dobili i prednajavu o mogućnosti dobivanja izdašnih sredstava za dogradnju Doma kulture. Prijavili smo se i za energetsku obnovu zgrade Općine i dobili smo službenu najavu, potpisanu od predsjednika Fonda, za nešto više od 1,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a očekujemo neka sredstva i od resornih ministarstava. Početak radova ovisi o administrativne dinamike ministarstva – navodi načelnik. Zgrada općine jako je stara i unutarnji je dio u iznimno lošem stanju, od stolarije, krovišta, elektroinstalacija, sustava grijanja i hlađenja, pa su veliki godišnji troškovi održavanja.

Predana i cjelokupna dokumentacija za uporabnu dozvolu vezano uz reciklažno dvorište u Zlatar Bistrici. – Taj projekt još nije završen, osim u fizičkom dijelu. Reciklažno dvorište smo, kao što je predviđeno zakonom, dali na upravljanje komunalnom poduzeću Komunalac, kojeg smo i mi suvlasnik. U tijeku je i edukacija stanovništva o recikliranju i odvajanju otpada, a ovih je dana Fond za zaštitu okoliša raspisao i natječaj za nabavu novih posuda za odvajanje otpada, odnosno za plastiku i papir. Dio za naših 1460 spremnika sufinancirat će Fond, dio Općina, mještane one neće koštati ništa. Prema predviđanjima, reciklažno dvorište bi se kroz nekoliko mjeseci trebalo staviti u funkciju – kaže Miholić. Osvrnuo se i na skorašnji završetak rekonstrukcije državne ceste D24 od Zlatar Bistrice do Konjščine, što je značajno, ne samo zbog prometnice, već i zato jer je u sklopu radova riješen sustav odvodnje i kanalizacije i riješen dugogodišnji problem u tom dijelu Zlatar Bistrice i time povećana kvaliteta života i očuvanje okoliša. Očekuje se i donošenje nove odluke o odabiru izvođaču radova na gradnji školske sportske dvorane te početak radova. - Puno je velikih projekata pred realizacijom, moram biti zadovoljan jer mi smo dobili praktički gotovo dva izvorna proračuna dodatnih sredstava, a zadržat ćemo i sve stavke sufinanciranja i pomoći našim građanima, učenicima, a nema novih nameta niti podizanja cijena – zaključuje Miholić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook