Prethodni članak
Sljedeći članak

'Mi puno radimo, ali moramo to više prezentirati ljudima, da se primijetimo kao i oni koji puno pričaju i tjeraju populizam'

Prvi cilj smo smo u svakom slučaju ispunili, a to je da smo ostali parlamentarna stranka, složili su se zagorski HNS-ovci


U Županijskom uredu HNS-a Krapinsko –zagorske županije u Krapini održana je konferencija za medije na kojoj su se potpredsjednik HNS-a i načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Krapinsko - zagorske županije i načelnik Kumrovca Robert Šplajt te potpredsjednik krapinsko-zagorskog HNS-a i zamjenik župana za gospodarstvo KZŽ Anđelko Ferek-Jambrek, osvrnuli na rezultate parlamentarnih izbora.

 

Potpredsjednik HNS-a Jasmin Krizmanić je kazao kako su svoj prvi cilj na ovim izborima svakako ispunili. -Želio bih se zahvaliti svim biračima HNS-a što su prepoznali sve naše projekte koje smo napravili u zadnje tri godine. Drago mi je da su to ljudi cijenili. Što se tiče samog rezultata na izborima, prvi cilj smo smo u svakom slučaju ispunili, a to je da smo ostali parlamentarna stranka. Da li smo očekivali više, jesmo, s obzirom na projekte o kojima smo govorili, međutim birači su svoje izabrali, dobili smo jedan mandat i ostali smo parlamentarna stranka i na taj način ćemo sudjelovati u radu Vlade - rekao je Krizmanić.

 

Potpredsjednik krapinsko-zagorskog HNS-a KZŽ Anđelko Ferek-Jambrek je uputio zahvalu svima koji su ih prepoznali i podržali HNS. - Pred nama je razdoblje koje moramo odraditi na dobrobit naroda. U proteklom razdoblju HNS je pokazao da prvenstveno radi za žitelje Hrvatske, a naravno za žitelje sjevera i KZŽ. Ono što se je pokazalo je to, da nažalost nije dovoljno samo raditi nego treba dosta pričati pa i to sada moramo promijeniti jer izgleda da premalo sve to prezentiramo, onda nam je i takav rezultat. Moramo poraditi na tome da to što radimo i prezentiramo ljudima jer očito da na terenu se to toliko i ne primijeti na odnosu na one koji vole samo puno pričati, pripovedati i tjerati populizam – istaknuo je Ferek- Jambrek.

 

Predsjednik HNS-a KZŽ Robert Šplajt je rekao kako su HNS mnogi željeli pokopati i mnogi su željeli HNS-u kraj, ali oni su uz ljude koji su ih podržali, uspjeli dokazati da su na pravom putu. -Htio bi se zahvaliti svim biračima koji su izašli na izbore i koji su ustvari odredili novi smjer kojim će Hrvatska ići. Isto tako, prvenstveno bih se zahvalio svim biračima HNS-a koji su podržali našu listu, prvenstveno onima koji su preferencijalno glasali za naše kandidate iz Zagorja i koji su ustvari omogućili da ostanemo parlamentarna stranka. Čestitao bih i HDZ-u kao pobjedniku ovih izbora i Andreju Plenkoviću koji su po meni napravili vrhunski i neočekivani rezultat u odnosu na sve ankete koje su bile u medijima. Vjerujem da će bez problema složiti novu Vladu – istaknuo je Šplajt.

- HNS je napravio dobar posao kroz naša ministarstva, kroz Ministarstvo graditeljstva, Ministarstvo obrazovanja i naše uspješne ministre u prijašnjoj Vladi. Mislim da smo puno doprinijeli za bolji život u Hrvatskoj, a prvenstveno ovdje u Zagorju. Da ne nabrajam sve projekte koje smo izrealizirali, onaj najbitnije je svakako to što smo pokrenuli školsku reformu, a to sve zahvaljujući Blaženki Divjak i njezinom timu. HNS će i dalje raditi na tome da život građana u Hrvatskoj i u Zagorju bude bolji, da prvenstveno mislimo o budućnosti, da se ne okrećemo u prošlost i da nemamo sukoba s lijevom i desnom stranom, nego da se posvetimo tome da je svima u Hrvatskoj bolje. Želio bih naglasiti da smo zadovoljni s rezultatom u trećoj izbornoj jedinici, usprkos svim teškoćama koje su nam su se dogodile u zadnjih 2 do 3 godine. Kad sve to zbrojimo, da nije bilo tih razilaženja, HNS bi danas imao minimalno 5 mandata. Neki mogu zahvaliti bivšim članovima HNS-a što imaju 6 mandata u našoj izbornoj jedinici jer da nije tih HNS-ovaca i koalicije koje smo imali sa lijevom stranom, teško bi bilo njima ostvariti taj rezultat. Nadam se da će u budućnosti sve centralističke stranke u Hrvatskoj ujediniti, da će konačno staviti glave skupa i da možemo napraviti jednu koaliciju koja će stvarno biti moćna i jaka. HNS će u tome ustrajati i ispred nas je sigurno svijetla budućnost - kazao je Šplajt.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook