Prethodni članak
Sljedeći članak

Meteor eksplodirao iznad Hrvatske

Meteor je izgorio pri ulasku u atmosferu oko 10:34. Iza njega je ostao trag dima, a dijelovi su se raspršili od Istre, prema Zagrebu i granici sa Slovenijom

  • foto: IstraMet

    foto: IstraMet


foto: IstraMet

Možemo vam potvrditi da je nešto palo na granici Hrvatske i Slovenije, ali nije avion, rekli su nam iz službe 112, nakon što smo ih nazvali i pokušali saznati kakva je to tutnjava bila na području Zagreba u petak prijepodne. Prvo se mislilo da su MIG-ovi probili zvučni zid, jer proteklih dana to je najavilo Ministarstvo obrane. No tutnjava koja se dobro osjetila u Zagrebu nije bila probijanje zvučnog zida, već ulazak meteora u atmosferu. Dobili smo nekoliko fotografija i poziva uznemirenih čitatelja koji su nam rekli da su iznad Hrvatske vidjeli eksploziju meteora. Tutnjava se osjetila od Istre pa sve do područja Karlovca kako prenosi 24 sata.


Seizmološke službe nisu zabilježile podrhtavanje tla. Meteor je izgorio pri ulasku u atmosferu oko 10:34. Iza njega je ostao trag dima, a dijelovi su se raspršili od Istre, prema Zagrebu i granici sa Slovenijom. Eksplozija meteora osjetila se i u Zagrebu i Karlovcu kako prenosi 24 sata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook