Prethodni članak
Sljedeći članak

Memorijalni turnir u streličarenju u čast Medi

Nova manifestacija na tragu srednjeg vijeka održat će se u subotu, 19. svibnja s početkom u 12 sati


U Donjoj Stubici sutra se održava Memorijalni turnir Zlatko Mirt Medo IV., u organizaciji Družbe vitezova zlatnog kaleža.

U Parku Makismilijana Vrhovca s početkom u 12 sati započinje natjecanje u streličarenju, a potom u 13 sati natjecanje u bohurtu.

Sami streličarski turnir održat će se u okviru Hrvatskog srednjovjekovnog streličarskog kupa, a pucat će se sa 15 metara na metu veličine 80 centimetara i to isključivo sa primitivnim drvenim lukom, koji u sebi ne smije sadržavati karbon i fiberglass. Bohurt turnir, odnosno natjecanje u mačevanju bez koreografije, će se, pak, izvoditi u dvije kategorije, dugi mač te kratki mač i štit. Borci će imati vremensko ograničenje, a pobjednik će biti onaj tko zada, odnosno poentira više pravovaljanih bodova/poena. U kategoriji kratki mač i štit sudit će se po polu pro fight pravilima.

Pobjedu će odnijeti najbolji i najvještiji natjecatelji, za koje se osigurane i vrijedne nagrade.

Na oba turnira se mogu prijaviti svi koji zadovoljavaju pravila i odgovarajuću opremu. Prijaviti se za streličarenje možete do 11 sati, a za bohurt do 12 sati.

Memorijalni turnir Zlatko Mirt Medo IV. posvećen je preminulom članu i osnivaču Družbe, Zlatku Mirtu Medi IV, koji se bolje osjećao u srednjovjekovnom kostimu nego u civilnoj odjeći, a cilj je organizatora da turnir postane tradicionalnog karaktera, kao još jedna manifestacija Gupčevog kraja s tematikom na srednji vijek, ali i sjećanje na Zlatka Mirta Medu IV, kao glavnog pokretača srednjovjekovne scene u Hrvatskoj.

Nakon natjecanja podijelit će se nagrade najuspješnijima, a od 20 sati kreće zabavni program u Caffe baru Zero uz B# band.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook