Prethodni članak
Sljedeći članak

[MEĐUNARODNI VOLONTERSKI KAMP] Vesela ekipa oslikala zid bedekovčanskog vrtića

Kamp je po peti puta organizirao Odgojni dom Bedekovčina, a u njemu sudjeluje 8 volontera iz Španjolske, Portugala, Srbije i Meksika te 23 djece, korisnika doma i djece iz lokalne zajednice


Odgojni dom Bedekovčina u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb i partnerima po peti puta za redom organizirao je Međunarodni volonterski kamp u Bedekovčini, pod nazivom 'Slijedimo put prijateljstva'. Kamp koji ove godine traje od 17. do 25. kolovoza namijenjen je djeci i mladima u riziku od problema u ponašanju te s problemima u ponašanju, teškoćama socijalne integracije i obrazovnim teškoćama.

Ove godine u kampu sudjeluje 8 volontera iz Španjolske, Portugala, Srbije i Meksika te 23 djece, korisnika doma i djece iz lokalne zajednice te u kampu razvijaju socijalne vještine i stječu nova znanja. Veselu ekipu volontera i djece zatekli smo u oslikavanju vanjskog zida Dječjeg vrtića Bedekovčina.

– Prošle smo godine imali akciju čišćenja Bedekovčanskih jezera, a i ove smo godine odlučili napraviti nešto dobro i korisno za zajednicu. Zahvaljujem Bedekovčanskoj udruzi mladih što su nam pomogli, kao i Dječjem vrtiću koja nam je ustupio prostor, pa imamo priliku ukrasiti i oslikati vanjski zid. Djeca provode vrijeme u raznim zajedničkim aktivnostima, kreativnim, ekološkim i sportskim radionicama, nudimo im različite sadržaje. Međusobno se druže, uče jezike, atmosfera je odlična i kamp ima pozitivan učinak za djecu, volontere i korisnike – istaknula je koordinatorica kampa Maja Meić, odgajateljica socijalne pedagogije Odgojnog doma Bedekovčina.

Ravnateljica Doma Tamara Kotarski istaknula je da je cilj kampa ojačati vidljivost djece, ali i drugih korisnika socijalne skrbi. – Odgojnom domu Bedekovčina kao centru za pružanje usluga u zajednici, što jesmo iako se još službeno ne zovemo tako, je svrha raditi s djecom u skrbi i na taj način ih zapravo pozitivnim aktivnostima pridobiti na suradnju. Ove godine smo se povezali i s Domom za odrasle osobe Bidružica. U srijedu su nam korisnici održali nastup zbora i proveli smo zajedničke aktivnosti. Mislili smo da je to nespojivo, djeca i odrasli korisnici u sustavu socijalne skrbi, ali je spojivo i bilo je jako lijepo – naglasila je Tamara Kotarski, ističući i dobru suradnju volonterskog kampa s Udrugom BUMA iz Bedekovčine. Ravnateljica dodaje kako se u kampu osim suradnje stavraju i prijateljstva, pa se tako neki volonteri vraćaju svake godine, a sudjeluju i bivši korisnici Doma koji se rado vraćaju.

- Najveća korist kampa je za naše korisnike koji zaista uživaju, a nama je užitak gledati tu pozitivnu energiju. Iduće godine planiramo regrutirati više volontera iz naše županije i iz škola da nam se pridruže u što u većem broju pridruže i nadam se da će kamp postati još kvalitetniji – zaključuje Tamara Kotarski.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook