Prethodni članak
Sljedeći članak

Međunarodni folklorni festival u dvorcu Oršić

Na festivalu koji počinje u 20 sati nastupit će društva iz Slovenije, Slovačke, Italije, Bosne i Hercegovine, Zagreba, Našica i Gornje Stubice



Sutra se u Gornjoj Stubici na terasi dvorca Oršić u Muzeju seljačkih buna održava se već tradicionalno, osmi po redu Međunarodni folklorni festival, u organizaciji KUD – a Matija Gubec u suradnji s Muzejom seljačkih buna i TZ područja Donja i Gornja Stubica.

Program započinje već u 18 sati i to sajmom bio, eko, etno proizvoda u organizaciji TZP Donja i Gornja Stubica, gljivarenjem i humanitarno – zabavnim programom u suradnji s Caritasom župe sv. Jurja. Festival počinje u 20 sati, a predstavit će se KUD Šički brod (Tuzla, BiH), Kulturno turistično društvo Moščanci (Slovenija), Folklorny subor Kopa (Myjava, Slovačka), HKPD Bosiljak (Čučerje, Zagreb), SKUS Ivan Brnik (Našice, pripadnici slovačke manjine), Toma Toma (Ancona, Italija) i KUD Matija Gubec (Gornja Stubica). Nakon službenog dijela festivala, okupljene će zabavljati Tamburaški sastav Arka.

Večer prije, odnosno danas s početkom u 20 sati održat će se i Tamburaška večer na istoj lokaciji, a nastupit će Tamburaški orkestar Knežija iz Zagreba, Folklorny subor Kopa iz Slovačke i Tamburaški orkestar KUD – a Matija Gubec iz Gornje Stubice. Program je pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH te pokroviteljstvima Krapinsko – zagorske županije i Općine Gornja Stubica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook