Prethodni članak
Sljedeći članak

[MEĐU JAKOM KONKURENCIJOM] Sveta Štefa' među tri najbolje predstave u državi

U konkurenciji od čak 167 prijavljenih glumačkih skupina


U dva vikenda, od 17. do 19. svibnja te od 24. do 26. svibnja, u Kulturnom centru u Vodicama održao se 59. Festival hrvatskih kazališnih amatera. Tijekom šest festivalskih dana odigrane su 22 predstave odabrane kao predstavnici 17 hrvatskih županija, grada Zagreba te Saveza Čeha koje su svoje sudjelovanje na ovogodišnjem Festivalu izborile prema odabiru izbornika/selektora u konkurenciji od čak 167 prijavljenih glumačkih skupina.

Između 22 predstave našla se i „Sveta Štefa“, Dramske sekcije ŠKD Sveti Petar Bezno, Hum na Sutli, koja se mogla pogledati u subotu, 25. svibnja. Osim brojne publike, predstavu je popratilo i Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Mira Muhoberac, dramaturginja i teatrologinja, Vjekoslav Janković, kazališni, filmski i televizijski glumac te Jasmin Novljaković, kazališni glumac i redatelj, koji su svaku večer zatvorili okruglim stolom za sudionike. Velika završnica Festivala hrvatskih kazališnih amatera održala se u nedjelju 26. svibnja svečanom dodjelom 10 festivalskih nagrada.

- I iako smo po prvi puta sudjelovali na Festivalu, s ponosom vam možemo reći da je naša „Sveta Štefa“ u ovako velikoj konkurenciji ušla u nominaciju među 3 najbolje predstave u državi. Doista vjerujemo da smo, kao predstavnici naše županije, u najboljem svjetlu promovirali ne samo naš Hum na Sutli, humski govor i tradiciju, već i cijelu Krapinsko - zagorsku županiju. Ovo je veliki korak naprijed za nas, veliko priznanje našeg truda i rada te najljepša nagrada koju smo mogli zamisliti. Ovo su dani koje ćemo pamtiti cijeli život. Zahvaljujemo se svima koji nas podržavaju u našem radu, kao i vama, našoj publici, koja nas s toliko ljubavi prati kamo god pošli. Također se zahvaljujemo Općini Hum na Sutli te Krapinsko - zagorskoj županiji što su nam pomogli i omogućili nam da uopće stignemo do Vodica. Zahvaljujemo se i Klasić Nenadu (K-Trans) na odličnoj suradnji. Isto tako, zahvaljujemo se i Hrvatskom saboru kulture, a posebno Katarini Dimšić, na krasnom gostoprimstvu, pristupačnosti i svemu što su nam ovih dana omogućili. Također se zahvaljujemo i Anti Duvnjak, našem drugom domaćinu, koji je svojom velikom gestom uljepšao naš boravak u Vodicama – reklaje Sara Kolar, autorica, redateljica i glavna glumica predstave.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook