Prethodni članak
Sljedeći članak

Matični ured seli na novu lokaciju, a Grad dobiva više prostora za rad

Ured Državne uprave KZŽ i Grad Oroslavje dogovorili zamjenu prostora radi kvalitetnije usluge


Dogovorom između Grada Oroslavja i Ureda državne uprave KZŽ, matični ured u Oroslavju seli na novu lokaciju, čime će Grad će dobiti dodatne prostore. Oroslavski matični ured vrlo brzo radit će na novoj lokaciji u prostorima stare gradske knjižnice, iznad FINA – e, dok će Grad postojeće prostorije matičnoga ureda preurediti i tako proširiti malu kvadraturu prostora u kojem trenutno rade djelatnici Jedinstvenog upravnog odjela, zajedno s gradonačelnikom.

46 kvadrata gradskog ureda

- Mislim da imamo najmanji gradski ured u Hrvatskoj, nisam čuo da netko ima manje od naših 46 kvadrata. Radimo u svega dva ureda i hodniku, stoga smo našli zajednički jezik s Uredom za državnu upravu, odnosno matičnim uredom koji ima ured ovdje pored nas. Ponudili smo im na korištenje novouređeni prostor stare knjižnice. Radi se o istim kvadratima iskoristivog prostora, gdje smo mi sada dislocirani, a mi ćemo ovaj prostor koji oni sada koriste preurediti u dvije kancelarije – rekao je gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak, pohvalivši odličnu suradnju s matičnim uredom. Obzirom da se ne radi o kupovini novih prostora, već samo o zamjeni s minimalnim troškovima uređenja, Grad će tako dobiti adekvatne prostore koji će se urediti kao ured gradonačelnika i prostor za prijem stranaka i za održavanje sastanaka, koji će tada biti u mnogo primjerenijim uvjetima od onih kako su se takvi poslovi i sastanci dosada odvijali, u skučenom uredu kojega koristi više osoba.

- Trebalo je to napraviti već davno prije, jer ćemo tako zamjenom uz minimalne troškove ulaganja, dobiti mnogo i napraviti iskorak u kvaliteti koju Grad može sa svojim službama pružiti – rekao je Gredičak, dodavši kako će, dugoročno gledano, Grad trebati još prostora, no trenutno nije vrijeme da se zadužuju u tu svrhu, jer prije treba napraviti sve drugo što je obećano, a to je vrtić, sportska dvorana i ceste, pa je zato ova zamjena odlično privremeno rješenje. Preuređenjem će se dobiti dva ureda, jedan za komunalnog redara i poljoprivrednu redarku, a drugi za gradonačelnika i sastanke.

Preseljenje uskoro

Predstojnica Ureda državne uprave u Krapinsko – zagorskoj županiji Silvija Profeta Fabijančić rekla je kako je Grad dao na besplatno korištenje svoj prostor te će ga čuvati manirom dobrog gospodara. – Grad je prostorije prije adekvatno uredio i pregradio, a mi ćemo prostor opremiti i namjestiti te refundirati dio režija. Lokacijski nam je više odgovarao dosadašnji prostor, no u novim prostorima bit će lakše raditi našoj djelatnici zbog izdvojenog ureda od gradskog, a s Gradom smo dogovorili takvu suradnju da ćemo mladencima dati na biranje žele li se vjenčati u našim novim prostorima ili u prostoru gdje je dosada bila vjenčaonica. A nove prostorije će nam pružiti bolje uvjete rada te veći prostor za arhivu – rekla je predstojnica, dodavši kako će matični ured i nakon selidbe, koja bi se trebala dogoditi uskoro, nakon preseljenja telefonske linije i mreže na kojoj rade, raditi u istom uredovnom vremenu kao i uvijek. Napomenula je i kako se uskoro uvodi plaćanje biljega, odnosno pristojbe putem POS aparata, što će olakšati strankama koristenje usluga ne samo matičnih ureda, već i svih drugih ureda državne uprave. O terminu preseljenja, odnosno datumu početka rada maričnog ureda na novoj lokaciji, svi će korisnici na vrijeme biti obaviješteni.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook