Prethodni članak
Sljedeći članak

Massimo, Mia Dimšić i Ljubavnici ovogodišnje su zvijezde BadlFesta

Krapinske Toplice za vrijeme festivala postaju prava večernja čarolija


Od 19. do 22. srpnja Krapinske Toplice postaju kulturno - zabavni centar središnje Hrvatske, jer vrijeme je za sedmi po redu BadlFest. Festival je dobio ime po utemeljitelju zdravstvenog turizma u Krapinskim Toplicama Jakobu Badlu. Tih se dana spaja duh prošlog vremena, tradicije i moderne kulture gdje se na atraktivnim lokacijama održavaju glazbene večeri pod zvijezdama, niz kulturnih i sportskih događanja za sve generacije, te uživanja u prirodi i termalnim izvorima.

Krapinske Toplice za vrijeme festivala postaju prava večernja čarolija. Nakon uvertire kroz otvorenje izložbe slika Đurđice Obrež „Moje slike, moji snovi“ ovogodišnji festival otvaramo čarobnom atmosferom koncerta pod krošnjama kestena; večer filmske glazbe iz najboljih svjetskih klasika pripremaju nam gošće iz Italije, Nino Rota Ensemble. Koncert počinje u 20:00 sati, a proslava se nastavlja uz Servus ljeto i nastup grupe Back up Acoustic. 

Petak ujutro tradicionalno je posvećen dječjem programu, najmlađe očekuje predstava „Prvo more“, nakon kojeg kreće dječji turnir u odbojci na pijesku. U popodnevnim satima možete se opustiti od stresa na „Stress Free Fridayu“ u vodenom parku „Aquae Vivae“ i razgledati etno zbirku muzeja  Osnovne škole. Druga večer festivala rezervirana je za  band koji je pomagao u stvaranju festivala. Na glavnu pozornicu stiže Daddy Cool band, a za zabavu do jutarnjih sati zaduženi su Ljubavnici. Za ljubitelje filma, u perivoju će se prikazivati najbolji filmovi Tabor Film Festivala.

Glavni događaj ovogodišnjeg festivala je nastup koji će sigurno obilježiti ljeto u ovom dijelu Hrvatske, subota je večer kada pod zvijezdama pjevamo uz Massima. Za dobru atmosferu i zagrijavanje publike pobrinut će se Trnje. Festival zatvaramo velikim koncertom Mie Dimšić. U sklopu koncerta razna iznenađenja za najmlađe priprema Društvo naša djeca sa veselim dječjim kutkom u čast Jakoba Badla. 

Osim glavnih večernjih događanja festival će živjeti kroz bogati program kroz cijeli vikend. Može se reći da je jedan od mota BadlFesta: „U zdravom tijelu - zdrav duh!“ jer će se održati Badl Trail, Badl biciklijada, odbojkaški i šahovski turniri i nogometne utakmice.

Novost ove godine je Badlova špica s kojom se vraćamo u prošlost, u čast utemeljitelja Jakoba Badla pripremama se ležerno i veselo subotnje jutro uz kavicu u Badlovoj kavani, uz nastup banda Crni Ribar Acoustic, plesnih točki mažoretkinj i izložbu starodobnih vozila.

Hrvatsko zagorje poznato je po odličnim gastronomskim delicijama, stoga se svake godine za vrijeme festivala održava Badlov kulinarski kup u organizaciji Toplice Hotela koji ove godine ugošćuje Tomislava Špičeka kao glavnog člana žirija. BadlFest se uvijek održava sredinom srpnja, a da otkrijemo malu tajnu - uvijek se organizira oko nedjelje u kojoj se slavi Marija Magdalena, zaštitnica mjesta. Svetkovina ove godine pada baš u nedjelju 22.07., te će se u njenu čast održati sveta misa na kojoj će se blagosloviti restaurirani kip zaštitnice. Program će uveličati KUD Zlatko Baloković, Puhački orkestar Selno, te kuburaška društva Badl Top i Mala Erpenja.

- Pozivamo Vas na BadlFest, uživajte u termalnim izvorima, bogatoj gastronomskoj ponudi i programu pod zvijezdama - poručuju organizatori.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook