Prethodni članak
Sljedeći članak

Marija Bistrica : Vojno - redarstveno hodočašće

Kada je bilo najteže, hodočastili smo Majci Božjoj Bistričkoj. I danas, kao i za vrijeme borbe za samoopstojnost hrvatsk


Kada je bilo najteže, hodočastili smo Majci Božjoj Bistričkoj. I danas, kao i za vrijeme borbe za samoopstojnost hrvatske države, krunica oko vrata naših vojnika i redarstvenika govori o neraskidivoj vezi naših hrabrih branitelja i nebeske zaštitnice – naglasio je u nedjelju u Mariji Bistrici minsitar obrane Branko Vukelić pozdravljajući okupljenih 5 tisuća pripadnika svih rodova Hrvatske vojske, policije, vatrogasaca, poviejsnih postrojbi i gostiju iz Armije BiH na 18. vojno – redastvenom hodočašću u Mariju Bistricu. Vukelić je napomenuo kako se hrvatski i vojnici u poptpunosti ispunili svoju povijesnu zadaću, te da su uvijek veliku vjeru polagali u svoju nebesku zaštitinicu od koje su crpili snagu za svoje zadaće. Vojnike i policajce u ime ministra unutarnjih poslova pozdravio je njegov izaslanik državni tajnik Miljenko Radnić.

Euharistijsko slavlje u crkvi na otvorenom predvodio je vojni ordinarij Juraj Jezerinac, uz koncelebraciju pomoćnog biskupa američke vojske Richarda Spencera. Biskup Jezerinac u svoj se propovijedi dotaknuo pitanja abortusa i eutanazije.

„ U novije se vrijeme primjećuje kako se neke članice EU žele udaljiti od temeljne poruke svoej zastave. Naime, ima članica EU koje su protiv moralnog zakona, nesmetano dopuštaju ubijanje nerođene , a začete djece, i toleriraju postupke uskraćivanja života bolesnima i teško trpećim ljudima. Da bi izbjegli strašnu riječ „ubijanje“, oni će ubojstva starih i teško trpećih ljudi nazivati eutanazijom, a ubijanje nevine djece abortusom“, apostofirao je Jezerinac i dodao kako je vjernicima „opasno prihvatiti ovakav svjetonazor i k tome ga još legalizirati“. Nakon mise održan je zajednički ručak vojnog i policijskog vodstva sa vojnicima i policajcima, na kojemu sus sudjelovali i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, savjetnik za obranu Zlatko Gareljić. Potom su vojnici i policajci obilazili postaje Križnog puta.

Zoran Gregurek

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook