Prethodni članak
Sljedeći članak

Mala nagrada Gjalski: Davidu Podhraškom iz OŠ Sveti Križ Začretje

Predsjednica Povjerenstva Željka Horvat – Vukelja, inače g. urednica Modre laste pohvalila je radove, ali i sugerirala kako bi više radova trebalo pisati na kajkavskom izričaju, jer je on jedno moćno, prekrasno sredstvo kojim se trebamo ponositi


U OŠ K.Š. Gjalskog u Zaboku jučer je dodijeljena Mala nagrada Gjalski učenicima osnovnih škola.  'Moja prva detektivska priča' Davida Podhraškog, učenika 7. razreda OŠ Sveti Križ Začretje osvojila je prvu nagradu. Druga nagrada pripala je Manueli Žučko učenici 8. razreda OŠ Đure Prejca u Desiniću za rad 'Život je slika', a treća Martini Kovačić, učenici 6. razreda OŠ Matije Gupca Gornja Stubica koja je napisala rad na zavičajnom izričaju pod naslovom 'Berba'.

Pohvaljeno je šest radova i to rad 'Tko je izmislio taj fej' Matee Kobaš iz OŠ K. Toplice, 'Tuga' Iris Trgovec iz OŠ Bedekovčina, 'Iza ogledala' Ane Paradi također iz OŠ Bedekovčina, rad 'Valentino i muha', Helene Dolovčak iz  OŠ A. Mihanović Petrovsko, 'Utakmica' Petre Kucelj iz OŠ Stubičke Toplice, te rad 'Dnevničke slikice' Tihomira Falateca iz OŠ Oroslavje. Na natječaj za 29.  Malu nagradu Gjalski pristigla su 52 rada iz 16 škola.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook