Prethodni članak
Sljedeći članak

Maestralni Jan Kerekeš osvojio jedini zagorski kazališni natjecateljski festival

Ove godine žiri se apsolutno složio s publikom te pobjednikom i ovogodišnjim laureatom topličkog Festivala monodrame proglasio je mladog i već nagrađivanog varaždinskog glumca Jana Kerekeša


Sinoć je u Domu kulture u Krapinskim Toplicama završen drugi po redu Festival monodrame Monok@, tijekom kojeg je u šest dana,od ponedjeljka do subote, odigrano šest zanimljivih predstava kreativnih i talentiranih glumačkih pojedinaca, koji su svoje umijeće na 'daskama koje život znače' predstavili u najzahtjevnijoj glumačkoj formi – monodrami.

Festival koji je počeo prošlog ponedjeljka premijernim cabaretom legendarnog Zorana Predina i završio sinoćnjim maestralnim nastupom jednog od najtalentiranijih hrvatskih glumaca mlađe generacije, Janom Kerekešom, već drugu godinu od svog osnutka postao je jedinstvena kazališna manifestacija koja privlači sve veći broj gledatelja.

Sam Monok@ zapravo je natjecateljskog karaktera, tako da su sve monodrame odigrane pod 'budnim okom' žirija sastavljenog od Katarine Putak, Sonje Kuštan i Marije Antolić, a ove godine žiri se apsolutno složio s publikom te pobjednikom i ovogodišnjim laureatom topličkog Festivala monodrame proglasio mladog i već nagrađivanog varaždinskog glumca Jana Kerekeša, koji je ovom, 101. izvedbom svoje autorske monokomedije 'Krtice' u 80-ak minuta nasmijao, raznježio, rasplakao i ponovo nasmijao prepunu dvoranu topličkog Doma kulture.

Njegove uspješne transformacije tijekom predstave, u kojoj sam igra 15 uloga, nisu samo rezultat talenta pa čak niti glumačkog akademskog obrazovanja, već prije svega izuzetne strasti koju unosi u svaki svoj nastup, brišući povremeno (za publiku neprimjetno)  znoj s jednog od svojih transforimiranih lica. To je, dakako, prepoznao i žiri.

-Festival monodrame u Krapinskim Toplicama, Monok@, definitvno će mi ostati posebno u srcu. Nadam se da to nije zadnja nagrada za predstavu 'Krtice' jer je ona aktualna i svaki put kad netko od trenera, izbornika i političara napravi neku glupost, što često rade, predstava dodatno oživi i prodiše još punijim plućima. Ova nagrada ostaje u mom srcu, ostaje kod mene doma, na jednom posebnom mjestu, jer, kao i ova predstava, tako mi i ova nagrada stvarno znači puno – rekao je Jan Krekeš.

Nagradnu festivalsku skulpturu 'crne mačke sa Swarovski zelenim očima', koju je izradila mlada zagorska kiparica Alana Kajfeš, pobjedniku ovogodišnjeg festivala predao je predsjednik Općinskog vijeća Krapinske Toplice Zvonko Očić, dok mu je dožupanica Jasna Petek uručila prigodni poklon paket Krapinsko – zagorske županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook