Prethodni članak
Sljedeći članak

Mačanski vatrogasci kupili kamion - cisternu kompletno opremljenu za intervencije

Novo vozilo u DVD Mače stiglo je prošlog vikenda iz Austrije, gdje je kupljeno direktno od jednog vatrogasnog društva, a financirano je iz proračuna društva


Dobrovoljno vatrogasno društvo Mače kupilo je novo vozilo, odnosno rabljeni kamion – cisternu zapremnine 2000 litara, s 4x4 pogonom koja je spremna i opremljena za intervencije na našim zagorskim bregima - rekao je predsjednik mačanskog DVD - a Mladen Sedak – Benčić. Novo vozilo u DVD Mače stiglo je prošlog vikenda iz Austrije, gdje je kupljeno direktno od jednog vatrogasnog društva, a financirano je iz proračuna društva. Kažu mačanski vatrogasci da su sva sredstva puno štedjeli, sve popravke i uređenja napravili su sami, a čuvali su i sredstva koje dobiju od Općine.

– Naši dečki su sami popravili krov, zamijenili pločice, napravili garažna vrata, jer u društvu imamo svakakvih majstora koji su spremni uložiti svoju energiju i vrijeme za društvo – pohvalio je Sedak – Benčić svoje vatrogasce. Inače, vozilo koje su do sada imali bilo je staro pedesetak godina i već nije bilo moguće pronaći dijelove, tako da im je novi kamion stvarno bio potreban. U planu imaju 'zanoviti' još jedno kombi vozilo, kako bi za 110. obljetnicu društva imali obnovljeni vozni park. DVD Mače ima oko 150 članova, 25 u operativi, a svoj rad i ljubav prema vatrogastvu, kažu, prenose i na mlade, tako da u društvu imaju i pomladak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook