Prethodni članak
Sljedeći članak

Luka Lešković viceprvak svijeta u combatu

Do finala svjetskog prvenstva mogu samo najbolji od najboljih, a Luka je jedan od njih


Unatoč odličnom i hrabrom izdanju Luka Lešković nije uspio otići do kraja i okititi se naslovom prvaka svijeta u savate combatu u kategoriji do 65 kilograma. U finalu ga je u Touluoseu na bodove pobijedio domaći borac Amine Feddal koji inače i živi i trenira u Touluoseu, pa je imao i veliki potporu gledateljstva. Luka nije izgubio finale, već je osvojio titulu vicpervaka. Do finala svjetskog prvenstva mogu samo najbolji od najboljih, Luka je jedan od njih. Samo on i njegov trener Srećko Znika koliko rada stoji iza ovoga.

Luka je u meč ušao pod velikim pritiskom, pa možda i zbog toga nije mogao dati 120% svojih mogućnosti, a 100% ovoga puta nije bilo dovoljno. Za pobjedu mu je trebao isključivo nokaut. Pred meč izbornik Predrag Šimunec rekao mu je da dao sve od sebe, jer se ovakva prilika ne pruža svima i treba ju iskoristiti. U prve četiri runde Francuz je za nijansu ostavljao bolji dojam kod sudaca. I Lešković i Feddal bili su vrlo aktivni. Izmijenili su veliki broj čvrstih ručnih i nožnih udaraca. Luka kao da je malo bio pod ručnom, bojavši se da ne doživi nokaut koji bi mu doveo u pitanje borbu za naslov pro prvaka svijeta pred njegovim gledalištem u Donjoj Stubici.

Lešković odličan u posljednjoj rundi

A onda je stigla posljednja peta runda. Šimunec mu je rekao da može srušiti Feddala, a Lešković je žustro krenuo prema francuskom šampionu, pokazavši da je kvalitetniji u boksu. No na njegovu žalost Francuz se samo dobro ispuhao, ali održao se na nogama i pobjeda je otišla njegovu stranu.

- Nema si šta zamjeriti, dao sam sve od sebe, ali Feddal je bio za nijansu bolji i zasluženo je pobijedio. Nije to bila nikakva velika razlika u njegovu korist, no bio je bolji taman koliko je trebalo za dojam kod sudaca. Meni je bilo najvažnije da me ne ozljedi ili ne nokautira, što se na sreću nije dogodilo. Imao sam šansu „završiti ga“ u zadnjoj rundi, no nažalost nisam uspio. Unatoč porazu mislim da mogu biti ponosan na sebe – riječi su Luke Leškovića odmah nakon borbe protiv Feddala.

- Ne dobije svaki savate borac priliku za ovakav meč u karijeri, ali Luka ju je svojim radom zaslužio. Zadovoljan sam kako je odradio ovaj meč, ali ne mogu se oteti dojmu da je Luka malo ranije trebao ući u „fight“ što bi mu donijelo pobjedu- riječu su izbornika combat reprezentacije, Predraga Šimuneca.

Pred Leškovićem je sada par dana odmora od treninga, ali ne i od posla. Odmah u nedjelju ujutro sa izbornikom Šimunecom i tajnikom Jarecom krenuo je na 18 puta dugi put kući, a već u ponedjeljak su ga čekale radne obaveze. Evo takav je život hrvatskog šampiona. Za razliku od njega Feddal je formalno zaposlen u francuskoj vojsci, a nakon borbe protiv Leškovića slijedio mu je tjedan odmora, pa novi savate treninzi.

Jedna prilika je propuštena, no Leškovića 29.12. u Donjoj Stubici očekuje nova borba i to za pro prvaka svijeta u combatu u kategoriji do 63 kg, protiv Japanca Keisuke Takahasija, pred domaćom publikom u Donjoj Stubici. Meč je to kojeg jednostavno ne smije i ne može izgubiti. Nakon što se u raznim finalima borio diljem Europe, konačno će i on jednom imati potporu svoje publike i sigurni smo da je neće iznevjeriti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook