Prethodni članak
Sljedeći članak

Lions klub Zagorje Zabok priredio umjetničku-glazbenu večer u Zaboku

Ujedno je predstavljen projekt Zagorje-Japan, Lions express, redovna lions linija za Japan


Jučer je u Zaboku predstavljen projekt Zagorje-Japan, Lions express, redovna lions linija za Japan kojeg je organizirao Lions klub Zagorje Zabok.

Naime, Lions klub Zagorje Zabok, uključujući i aktualnu godinu bila ambasagora koji je kompetentna, čestita i ugledna osoba iz svijeta umjetnosti i kulture s područja Krapinsko-zagorske županije, a koja samostalno može prezentirati Hrvatsku, Zagorje i Lionizam u Hrvatskoj. LCZ svog aktualnog ambasadora svake godine šalje u Japan uz plaćene troškove puta kako bi tamo održao najmanje dva nastupa.

Također LCZ, će ugostiti ambasadora nekog od Lions klubova u Japanu te mu organizirati najmanje dva nastupa eventa u Hrvatskoj.

Jučer su tako predstavljeni i ambasadori, a to su poznati zagorski glazbenici.  Za 2018./2019. godinu ambasador je Jurica Vugrek, za 2019./2020. Tomislav Goluban, a za 2020./2021. J. R. August (Nikola Vranić) koji su Zabočanima i svim drugim gostima na ljetnoj pozornici Krčme Polanović pripremili nezaboravnu glazbenu večer. Važno je spomenuti kako je službeno proglašenje LCZ ambasadora održano u srpnju u Restoranu-hotelu Zagi, a emitirano je i na 2. programu Hrvatskog radija.

Dodajmo kako je događaju u 'Polanoviću' kojeg je vodio Franjo Ordanić, prethodila i izložba hajga u Gradskoj galeriji Zabok pod nazivom 'ALL INCLUSIVE' Franje Ordanića i Sandre Šamec. Hajga je, naime, stil japanske slike koja uključuje estetiku haikua, a kada se spoje haiku i likovni uradak dobije umjetničko djelo hajga. Izložba se može pogledati i sljedeći tjedan

Na skupu se prisutnima se obratio ispred Lions kluba Zagorje Zabok obratio Robert Kuščar, kao i Guvernica Lions organizacije Hrvatske Sanja Paprenjak i gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek.

Podršku projektu su dali brojna imena iz političkog, kulturnog i umjetničkog miljea iz Zagorja.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook