Prethodni članak
Sljedeći članak

Likovnjaci slikali topličke motive

Na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji okupilo se 27 profesionalaca i amatera iz središnje Hrvatske


U subotu, 26. kolovoza, u organizaciji Turističke zajednice Stubičke Toplice te pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice, održana je 21. ljetna Likovna kolonija „Stubaki 2017“.

Ovo tradicionalno kulturno događanje započelo je u jutarnjim satima u Parku Maksimilijana Vrhovca okupljanjem dugogodišnjih sudionika, kao i novih umjetnika. Koloniju je službeno otvorio načelnik Općine Stubičke Josip Beljak te je svim učesnicima poželio dobrodošlicu. Sve prisutne u ime županije pozdravila je i zamjenica župana Krapinsko zagorske županije gđa. Jasna Petek.

Na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji okupilo se 27 profesionalaca i amatera iz središnje Hrvatske, koji su vlastiti umjetnički dojam Stubičkih Toplica prenosili na slikarsko platno. Nastala umjetnička djela u popodnevnim satima predstavljena su na izložbi radova u prostoru Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju uz druženje i razmjenu slikarskih iskustava. U sklopu Kolonije održana je i 9. dječja Likovna kolonija u organizaciji Društva Naša djeca Stubičke Toplice pod vodstvom Monike Barić, a dobrodošlicu svima poželjela je i ravnateljica Osnovne škole Vladimir Bosnar, Brigitte Gmaz. Mali likovni stvaraoci, zajedno s voditeljima društava Naša djeca Krapinsko - zagorske županije, okupili su se u velikom broju, a prije samog početka kolonije, djeca su posjetila povijesno - poučnu stazu Kamenjak koja je mnogima poslužila kao inspiracija za ovogodišnje radove.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook