Prethodni članak
Sljedeći članak

Likovi iz bajki u centru Kumrovca

U tri dana 10 je kipara radilo je na brojnim kipovima koji će krasiti Kumrovec


Udruga "Inicijativa za razvoj Općine Kumrovec" nedavno je organizirala u Kumrovcu 3. Međunarodnu kiparsku koloniju pod nazivom "Likovi iz dječjih bajki" na kojoj je sudjelovalo 10 kipara iz Hrvatske i Slovenije, koji su svoje skulpture radili iz drveta, kamena i gline. Pokrovitelj manifestacije bila je Krapinsko - zagorska županija, a organizaciju kolonije podržali su Općina Kumrovec, Hostel Kumrovec, "Kod Starog", Risel, DUNI, Štefan i Tondach Bedekovčina. Na koloniji su sudjelovali predsjednik "Inicijative“ dr. sc. Ivica Hrastović, profesor Radivoje Jovičić, akademski kipar, restaurator i po treći put selektor umjetnika na ovim popularnim kumrovečkim kolonijama, izaslanik župana Kolara - načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt i predsjednik OV Kumrovec Srećko Blažičko.

Otvorenje su glazbom popratili članovi Etno udruge "Zipka" Kumrovec na čelu sa voditeljicom i harmonikašicom Zdenkom Poljak. U tri dana 10 kipara s puno žara prionulo je na posao (stvaralaštvo): Eva Herceg, izradila je "željezne stepenice"; Karla Radnić, "Dub Stiborov, "; Dejan Kljun "Tito uz partiju šaha" - glina; Nino Hiveš "Cvijet maslačak" - limene ploče; Helena Ohnjec "Tri prašića" - drvo; Radivoje Jovičić izradio je "Papagaj Koki", drvo i željezo; Mirjana Drempetić Hanžić Smolić u drvetu je oblikovala "Regoča s Kosjenkom u uhu" iz bajke I.B. Mažuranić, Željko Ilić "Crvenkapica" u drvu; Franci Černelč "Ptica iz slovenske bajke" drvo te Zdenko Sokolić "Crvenkapica i Pinokio", pirograf na dasci.

A kipovi 'Likova iz dječjih bajki' bit će smješteni u šumu Dubrava, u središtu Kumrovca, a to je odlučeno na Istarskoj Zakladi za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Općina Kumrovec u okviru programa 'Aktivni u zajednici'.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook